Hód Adrienn: Szomjas vagyok

A magyar koreográfusok premierjeinek sorában áprilisban Hód Adrienn mutatkozik be a Trafóban. A tavaly tavaszi Budapest Fringe Fesztivál fõdíját elnyerõ alkotó legutóbb a Budapesti Õszi Fesztiválon jelentkezett Betonlótusz címû produkciójával, most pedig abból ad ízelítõt, hogy több mint 10 éves alkotói pályáján hol tart éppen, mi foglalkoztatja leginkább. A darab zenéjét egy kisebb zenekar (többek között Harcsa Veronika énekesnõ) és MC Busa szolgáltatja élõben a színpadon.

Energiák megfejtése és kifejtése. Miért táncol(j)unk?
Nem kérdéses: egy sokoldalú és kalandvágyó koreográfussal van dolgunk, aki az iskolaévek alatt az önfeledt, nyers kifejezésvágytól sodródott a mozgásnyelvi kísérletek felé, melyek eleinte tisztán, absztrakt nyelven jelentek meg korai etűdjeiben és darabjaiban. Újabb élményvilággal gazdagodott az utcai performanszok révén, későbbi munkáiban a hétköznapi gesztusvilág álomképekkel és szürreális víziókkal párosult. Táncosaival záratták már le a Paulay Ede utcát, léptek fel középiskolai kémialaborban (Lux) és hajón, valamint készítettek koreográfiát a Kiscelli Múzeumban (Arborétum). A két legfrissebb mű a tavalyi évad során jött létre Fészek és Betonlótusz címmel.

"Ezek a darabok segítettek hozzá, hogy csoda történhetett, egy pillanatra megláthattam a valóságot. Azóta még szomjasabb vagyok. Szomjazom a valóságra és arra, hogy ezt másoknak megmutathassam! Könnyed és egyszerű leszek. Várom, hogy lemeztelenítsen mosolyod. Átalakulok, de megkérlek, játszd még egyszer el azt a számot! Farkasszemet nézek, de inkább elporladok. Kiöntök, szomjad oltom!"
/Hód Adrienn/


A LENDÜLJ BELE! sorozat keretében a Trafó bemutatja:
Hód Adrienn: Szomjas vagyok


Alkotótársak: Bakai Marci, Busa Pista, Garai Júlia, Gyulai Csaba, Harcsa Veronika, Horváth Andrea, Mizsei Zoltán, T. Bali, Varga Viktória, Vadas Zsófia Tamara
Smink, haj : Tóth Árpád

Koreográfus: Hód Adrienn


Előadás időpontok:
2007. április 13-15. 20h

Támogatók:
 NKÖM, NKA, Fővárosi Színházi Alap, Új Előadóművészeti Alapítvány, OFF Alapítvány, Katlan Csoport, Műhely Alapítvány
Köszönet: Zoilly, Péter Petra, Angyal Gergő, Szigonyláb, KaciSimon, Misztika, Izsák Lili, Molnár Csaba úrnő, Lantai Judit, Bakó Tamás, Novák Eszter, Forgács Zsuzsa, Ascher Tamás, Németh Anikó, Pető József, Pete Orsolya

 

Hód Adriennről
Hód Adrienn a Budapest Tánciskolában végzett növendékek köréből 1995-ben hozta létre az OFF társulatot. Az együttes 1999-ben A városi levegő szabaddá tesz című, több időpontban és számtalan meglepő, fővárosi helyszínen zajló, szabadtéri előadássorozatával jelentős szakmai elismerést aratott. Hód Adrienn az OFF számára hagyományos színházi térre és rendhagyó helyszínekre egyaránt készített izgalmas, a műfaji határokat bátran feszegető koreográfiákat. Más alkotók munkáiban is láthattuk már (Ladjánszki Márta: Ladies First!), és pedagógusként is aktív.

Az OFF társulatról
Az OFF Táncszínházi Társulat 1995-ben alakult, Hód Adrienn művészeti vezetésével. Alapító tagjai, állandó előadói zömmel az Angelus Iván vezette Budapest Tánciskolának a ’90-es évek közepén végzett növendékei. A csapat élére Hód Adrienn állt, aki azóta számos koreográfiájával bizonyította, ott a helye az ország legismertebb táncművészei között.

A kezdetektől fogva minden évben készítettek néhány egész estét betöltő előadást és több szóló vagy duett műsort. A nagyelőadások egyben táncnépszerűsítő programok is, s már 7 éve működik a "városi levegő szabaddá tesz" elnevezésű programjuk, melynek lényege, hogy színházi térré alakítanak egy-egy közteret. Záratták már le a Paulay Ede utcát, léptek már fel középiskolai kémialaborban, és most másodszor készítettek koreográfiát a Kiscelli Múzeumban.

A társulat évente egy-két többszereplős, egész estés, táncszínházi produkcióval - Felmerülve, Rakéta, Requiem, Titi Táji Táncok, Fészek, Betonlótusz - illetve rövidebb szólókkal, kettősökkel - Alaba, Csók, Ibi, Képregény - jelentkezik. Az együttes egyik legnagyobb jelentőségű aktivitása az országszerte látható, táncnépszerűsítő program sorozat, melyekből 1997 óta több mint százat tartottak tizennyolc év alatti közönség előtt. A városi levegő szabaddá tesz /1999/ című, jelentős figyelmet keltő előadássorozatukban közel egy tucat, hely-specifikus előadást mutattak be Budapest kulturális, spirituális és történelmi szempontból kiemelkedő jelentőségű pontjain. E programon kívül is előszeretettel játszanak rendhagyó terekben és helyszíneken; záratták már le a Paulay Ede utcát, léptek már fel középiskolai kémialaborban (Lux) és hajón, és készítettek koreográfiát a Kiscelli Múzeumban (Arborétum). Kasza Gábor és Hód Adrienn közösen jegyzi a Váró c. táncfilmet, melyet az OFF társulat és a Budapest Tánciskola tagjai táncolnak és a Budapesti Őszi Fesztivál keretében az EDIT Nemzetközi Táncfilm Fesztivál mutatta be 2005-ben. A társulat megalakulása óta számos társművészeti projektben vett részt, alkotótársaik közt filmest, képzőművészt, zenészt, iparművészt egyaránt találunk.

Forrás: TRAFÓ

süti beállítások módosítása