Magyar Lovas Színház

Megszületett az Elsõ Magyar Lovas Színház- színháztörténelem
Komáromban. A lovas színház egy megvalósult álom, mely az ember, a mûvészet és a ló elválaszthatatlan egységét hivatott létrehozni.

Pintér Tibor színművész és Márkos Attila a Nemzeti Lovas Őrség komáromi alegységének parancsnoka külön utakon indult el térben és időben egyaránt, mégis egyszerre értek ahhoz az egyedülálló művészeti kifejezésmódhoz, amit lovas színháznak neveznek. E szerencsés találkozást mindketten biztos adottságokkal erősítették, egyrészről Pintér Tibor operett-musical színész diplomája, lovas tudása, és az általa vezetett Sziget Színház társulata. Másik részről Márkos Attila három évtizednyi lótenyésztő és lovas versenyzői tapasztalata, valamint a tulajdonában lévő történelmi múltú komáromi lovarda, ami otthona lett a színháznak.

A társulat első premierje 2006. nyarán Petőfi Sándor János vitéz című zenés játéka volt.
Az előadások különlegessége a lóháton előadott színészi játék mellett a fény és hanghatásokkal, különleges látványelemekkel gazdagított lovasbemutató. Egy-egy alkalommal 30 színész és majdnem ugyanennyi ló és lovas együttes munkáját Pintér Tibor színművész, mint az előadások főszereplője koordinálja. Márkos Attila pedig a lovak és lovasok felkészítésében jeleskedik. A lovas jelenetek szakmai színvonalát a Nemzeti Lovas Őrség komáromi alegysége garantálja.
A Komáromi Lovas Színház büszke arra, hogy örökre beírta nevét a magyar színháztörténelembe.

A Magyar Lovas Színház 2007-ben tavasztól őszig 11 bemutatóval várja az érdeklődőket a Komáromi Lovardában.


2007-ben bemutatott előadások

• A költő visszatér - Páskándi Géza és a Kormorán együttes 1848-ról szóló rockoperája

• János vitéz - Petőfi Sándor irodalmi költeménye, Kacsóh Pongrác zenéjével. Maros Gábor rendezésében

• Válogatás a világ legszebb dalaiból
Lovas Musical-Operett Gála-gyöngyszemek az Operaház fantomja, az Evita, a Hair, a La Mancha lovagja, az István a király, a Valahol Európában és az Elizabeth című musicalekből

• Leányvásár - Jacobi Viktor-Martos Ferenc-Bródy Miksa operettje Pintér Tibor rendezésében

• Ló Show - látványos lovasbemutató, különleges fényhatásokkal, a legjobb magyar lovasok előadásában

• István a király - Szörényi Levente-Bródy János rockoperája Pintér Tibor rendezésében

• A Tenkes Kapitánya - egy fantasztikus filmlegenda rockopera formájában

Az előadásokat jeles színművészek, többek között:
Pintér Tibor, Brunner Márta, Benkő Péter, Ács Bálint, Détár Enikő, Forgács Péter, Németh Anikó, Makrai Pál és a Sziget Színház tagjai mutatják be.

A társulat tagjairól, a lovakról és a lovarda történetéről bővebb információ olvasható a http://szinhaz.blog.hu/media/image/2007-04-16/11855243/www_lovasszinhaz_komarom.hu honlapon.

Forrás: Magyar Lovas Színház

süti beállítások módosítása