Bolond vasárnap

Pénteken mutatták be a veszpémi Petõfi Színházban Katajev Bolond vasárnap címû zenés vígjátékát. A szövevényes történet mesterien szerkesztett forgatókönyvvel remek dramaturgiával dolgozik, helyzetei pontosan kidolgozottak, s a hazugságok szövevénye a nézõ számára mindig áttekinthetõ marad. A társulat a darab zenés változatát mutatja be, Katajev szövege Aldobolyi Nagy György zenéjével és Romhányi József dalszövegeivel egészül ki.

Katajev - Aldobolyi
Bolond vasárnap
-
zenés vígjáték -

Szereposztás:
Zürcsev: Keresztes Gábor
Igazgatónő: Németh Judit
Klára: Bodnár Vivien
Ványa: Gula Péter
Bujkálov: Gazdag Tibor
Tudorkina: Csarnóy Zsuzsanna
Tudorkin: Szerémi Zoltán
Zürcseva: Terescsik Eszter
Olga: Palásthy Bea
Sokkova: Dominek Anna
Portás: Kőrösi Csaba

Rendezőasszisztens: Tóth Zsanett
Díszlettervező: Perlaki Róbert
Jelmeztervező: Kovalcsik Anikó
Korrepetitor: Völgyesi Gyöngyi
Zene: Aldobolyi Nagy György
Koreográfus: Kocsis László
Fordító: Barta András

Rendező: Hargitai Iván

Bemutató 2007-04-20


Bodnár Vivien, Németh Judit

Katajev világsikerű szovjet-orosz író, aki a XX. század történelmét, háborúit is képes volt emberi érzülettel, engesztelő humorral ábrázolni. A Bolond Vasárnap című fergeteges bohózatában szatirikus humorral ábrázolja a kommunizmus korát, a karrierizmust és a képmutatást. Szereplői a szovjet társadalom jellegzetes alakjai, karikírozott, bájosan gyarló figurák.


Palásthy Bea, Keresztes Gábor

Egy bolondos vasárnapon, a szocialista Napsugár-üdülőben egymás után bukkannak fel a VIP vendégek, akik már nevükben hordozzák fő személyiségvonásaikat: Bujkálov, Sóvárgov, Sznobkó jelenik meg a színen. A bonyodalmak indítója, Zűrcsev eltárs túlbuzgó anyagbeszerzőként szeretne a szegény óvodai gyerekeken segíteni, de tervének megvalósításához kénytelen magasabb rangú személyiségnek kiadni magát. Az első hazugságot követi a többi, s a szereplők mit sem sejtve bújnak egymás bőrébe. Álférjek, nem várt feleségek jelennek meg a színen, valós és vélt hazugságokra, házasságtörésekre derül fény. A commedia d'ell arte-szerű vígjátékban végül minden a helyére kerül, s előbb-utóbb mindenki megtalálja önmagát.


Csarnóy Zsuzsanna, Gazdag Tibor

Forrás: Veszpémi Petőfi Színház

süti beállítások módosítása