Hírek az SZFE-ről

Jung Lídia, a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem hallgatója Nellike címû - a 38. Magyar Filmszemlén sikeresen szereplõ filmjét -  is meghívták a 3. kijevi Nemzetközi Filmfesztiváljának neves mezõnyébe. Az ukrajnai dokumentumfilmfesztivált (http://molodist.com/go.php/Molodist/311/?alt=english) 2007. április 14- 20. között rendezik, ahová összesen két magyar filmet válogattak be.

Nelli néni 1909-ben született Békéscsabán. Koraszülött volt, az orvos menthetetlennek tartotta, de ő mégis megmaradt és túlélte legtöbb családtagját. Végigélte a két világháborút, vőlegénye elvesztését, 1956-ot, a börtönt és az azóta eltelt hosszú és magányos ötven évet. Közben a világ teljesen átalakult. "A világháború előtt volt szép idő.“ Nelli néni betöltötte a kilencvenhetet és ma is tevékeny életet él.

Beválogatták a 2007-es POSzT versenyprogramjába Dömötör András végzős rendezőhallgató produkcióját, az Egri Gárdonyi Géza Stúdiójában műsoron lévő Párnaembert. Martin McDonagh világhírű darabjának magyarországi bemutatójában szerepel a végzős színészhallgató, Schruff Milán is.

A brit színház fenegyerekeként számon tartott McDonagh az egyetlen olyan szerző a világon, akinek Shakespeare-en kívül egyszerre három darabja volt műsoron a Westenden és a Broadwayn.

"Azt hiszem, azért táncolok mindig borotvaélen a vígjáték és a horror között, mert azt gondolom, hogy az egyik jót tesz a másiknak. És valóban, hajlamos vagyok addig feszíteni a húrt, ameddig csak tudom, mert azt gondolom, hogy a túlzás révén tisztábban rá lehet ismerni a dolgokra, mint a reális ábrázolás segítségével" - magyarázza kedvelt műfaját a szerző.

Forrás: SZFE

süti beállítások módosítása