Madártávlat extra

Május 1-jén ünnepli születésnapját a Madártávlat és békaperspektíva, a Tilos Rádió színházi magazinja. A mûsort egy évvel ezelõtt indították el fiatal kritikusok, színházi és színházat szeretõ szak- és magánemberek, azóta kéthetente keddenként jelentkezik szakmai és személyes beszélgetésekkel.

Egy szempont állandó csupán, a színházhoz való kötődés. Az egy év során számos színházi alkotó és előadó volt a műsor vendége, többek között: Balázs Zoltán, Tóth Ildikó, Goda Gábor, Láng Annamária, Gergye Krisztián, Háy János, Horváth Csaba, Garaczi László, Mohácsi János, Kárpáti Péter, Schilling Árpád, Vajdai Vilmos, Peer Krisztián, Pintér Béla és mások. (A régi műsorok letölthetőek a blog.tilos.hu/madartavlat oldalról vagy innen.)

Az ünnepi adás vendégei május 1-jén, kedden 6-tól fél 8-ig Zsótér Sándor és Bánki Gergely lesznek, akikkel a Krétakör Bánk Bán című előadása apropóján beszélgetnek a műsorvezetők: Kudella Magdi és Sebők Bori. (Dj: Vatart)

A Bánk Bánról:
"A Krétakör legújabb előadása két okból is különleges: Zsótér Sándor szokatlan helyszínre álmodta a darabot, miközben újszerű módon igyekszik bemutatni a már-már klasszikus státuszába belemerevedett művet. Az előadást talált helyszínen, a Vakok Intézete Nádor termében játsszák. A szentjeinket, királyainkat ábrázoló színes üvegablakokon át beszűrődik a szürke Hungária körút forgalmának dübörgő zaja. Mindez misztikus és eredeti teret nyújt a cselekménynek, mely egy királyokkal és nemesekkel teli letűnt korban játszódik." (Forrás: Krétakör)


Bánki Gergely Láng Annamáriával a Krétakör Bánk bán c. előadásában
fotó: Nehéz Andrea

A műsor élőben az FM 90.3-on fogható, illetve egy hétig letölthető a www.tilos.hu weboldalról (később pedig a blog.tilos.hu/madartavlat címről).


----
Madártávlat extra
Kedd 18.00-19.30, Tilos Rádió, FM 90.3

 

 

 

süti beállítások módosítása