kisBESZTfeszt - Szeged

Május 4-én, pénteken indul a szegedi MASZK Egyesület tavaszi programsorozata az ALTERRA - Kortárs Elõadómûvészeti Központban (a szegedi Régi Zsinagógában).  KisBESZTfeszt néven egy fesztiválnyi rendezvénnyel jelentkeznek májusban, amelynek keretén belül a hónap elején Marozsán Erika lemezbemutató koncertjét és a Barboncás Egyesület fiataloknak és felnõtteknek szóló bábelõadását látják vendégül.


Andaxínház: Forte Piano
Fotó: Dusa Gábor

A MASZK Egyesület a BESZT - Befogadó Színházak Társulása elnevezésű együttműködési program egyetlen vidéki résztvevőjeként kapott meghívást az NKA új előadások létrehozását célzó pályázatára. 2007 májusában - kisBESZTfeszt elnevezésű programsorozatunk keretében - az NKA támogatásával létrejött új produkciókat mutatjuk be a szegedi közönségnek, kiegészítve az Artus nagy sikerű előadásával és Marozsán Erika lemezbemutató koncertjével. A program változatos: gyerekelőadás, bábjáték, táncszínházi produkció egyaránt megtalálható a kínálatban, az alkotók korábbi munkái alapján igényes előadásokat láthatunk májusban.

kisBESZTfeszt
2007. május 4-30.

ALTERRA Kortárs Előadóművészeti Központ - szegedi Régi Zsinagóga
(Szeged, Hajnóczy u. 12.)

Május 04. Marozsán Erika-Juhász Gábor-Jónás Tamás: Szakíts, ha tudsz!
Május 07. Barboncás Egyesület (Szeged): Álom-kép-tár
Május 08. Barboncás Egyesület (Szeged): Álom-kép-tár
Május 14. Szegedi Focus Műhely (Szeged): INGER-kísérletek
Május 15. Szegedi Focus Műhely (Szeged): INGER-kísérletek
Május 17. Andaxínház (Budapest): Forte Piano
Május 19. Metanoia Színház (Szeged): Előkészületek. Deszkák, pallók...
Május 20. Metanoia Színház (Szeged): Előkészületek. Deszkák, pallók...
Május 24. HMG Műhely (Szentes): Az aranyszőrű bárány
Május 25. HMG Műhely (Szentes): Az aranyszőrű bárány
Május 27. Artus-Goda Gábor Társulata (Budapest): Don Quijote Mauzóleum
Május 28. Artus-Goda Gábor Társulata (Budapest): Don Quijote Mauzóleum
Május 29. Urbán András Társulata (SRB): Pilinszky János: Urbi et Orbi
Május 30. Urbán András Társulata (SRB): Pilinszky János: Urbi et Orbi


Nagyon fontosnak tartjuk, hogy működjön Szegeden egy olyan befogadó jellegű intézmény, ahol a már kész produkciók bemutatása mellett elsősorban - de nem kizárólag - színházi előadásokat készíthetnek alkotók, láthatnak nézők. Az elmúlt másfél évtizedben gyűjtött tapasztalataink alapján úgy véljük, erre jelentős fogadókészség van a városban, sőt, a nyári színházi találkozóknak köszönhetően a hazai és külföldi csoportok, alkotók és közönség körében egyaránt. Ezen elképzelés megvalósulásának jelenleg egyetlen letéteményese a városban - és vidéken - a MASZK Egyesület, amely programjai szervezésével évek óta ennek megvalósításán dolgozik, s vállalja előadások, alkotók menedzsmentjét is, valamint a produkciók bemutatását a Régi Zsinagógában, amelyet évek óta Kortárs Előadóművészeti Központként működtet.

- MASZK Egyesület-

süti beállítások módosítása