Csehov: Platonov

Az Örkény Színház társulata a nyár folyamán is dolgozik, Csehov Platonovját Jurij Kordonszkij, a világhírû pétervári Malij Tyeatr (Lev Dogyin színháza) egykori színésze és rendezõje állítja színpadra.


Jurij Kordonszkij

Kordonszkij jelenleg az Egyesült Államokban tanít, ezért csak nyáron dolgozik Európában. Kordonszkij első magyarországi munkájához színházunkat választotta. A hivatalos bemutató októberben lesz, az érdeklődők azonban július 19., 20., 21-én már megtekinthetik a kész előadást.

Csehov: Platonov
Valami van Platonovban. A nők imádják, a férfiak csodálják és irigylik.  Akkor is, ha megvetik. Aki valaha találkozott vele, nem tudja kiverni a fejéből.
Pedig látszólag nincs semmi Platonovban. Félbehagyta az egyetemet, falusi tanító lett, kisfia született, életét családjával tölti az iskolai lakban.
Tavasz van, és Platonov ellátogat Anna Petrovnához, a fiatal, özvegy földbirtokosnőhöz, akinek otthonában ilyenkor összegyűlik a helyi értelmiség. Ám ezúttal a társaság új taggal gyarapodik: Anna mostohafiának szép feleségével, Szofjával. Senki sem tudja, hogy ő és Platonov valaha ismerték egymást. Pár nyári nap elég: minden régi és új szerelem izzik, minden szemérem lehull. Minden sors beteljesedik.
Mi van Platonovban?

Forrás: Örkény Színház

süti beállítások módosítása