Démonológia

Vannak darabok, amelyeket a szerencse hoz össze, jönnek a semmibõl, jó esetben azonban nem tûnnek el a semmiben. Ilyen például a két éve végzett musical-osztály Démonológia címû produkciója, melyet két év után a Vidám Színpadon láthatunk újra. Szõcs Artur és Szemenyei János stílusparódiája fõiskolai próbálkozásnál többet ér.

Már csak azért is, mert egyúttal fricskát is mutat a nyári évadnak, amelyben vámpírok, Drakula (melynek egyik társszerzője egyébként éppen Szemenyei), Jekyll és Hyde... Hiába, a szörny-tematika igenis trendi, ahogy azt el is mondják a szereplők a Démonológiában. Az egyharmad dramaturgiai csűrcsavar, egyharmad zene, egyharmad humor receptből valóban szórakoztató este keveredett, amely gyakorlatilag mása az eredeti remeknek, amely a Vas utcában vonzotta a tömegeket.
A változás annyi, hogy a szerepek nagyobb részt a fiatalok elfoglaltsága miatt lekettőzték, illetve Polidori szerepét az eredetileg Eugene-t adó Fila Balázs játssza váltásban. A zavaros történet az akkori színművészetisek műhelymunkájának eredménye, így különleges élmény lehet, ahogy a Vidám Színpad művészei az eredeti gárdával együtt játssza a darabot. Annyit azért elárulok, hogy apróbb változások vannak, de az "Ott az MGP"-sor továbbra is stabil eleme a finálénak, sőt, az Operaház Fantomja is megidéződik, dupla Christine-estül, jódlival, "ahogy azt kell"...

Kónya Orsolya
Fotó: Velkei Tamás

süti beállítások módosítása