Kolozsvári végzős színisek

Május 22-én és 23-án este 7 órától a kolozsvári Babeº-Bolyai Tudományegyetem végzõs színészhallgatói vendégszerepelnek a Tamási Áron Színház Kamaratermében. Arthur Schnitzler Körtánc címû darabját Zakariás Zalán rendezésében tekinthetik meg az érdeklõdõk.

A Körtánc a szerelem és testiség viharának kavalkádja. A vágy mint legfontosabb, egyetlen igazi érzés jelentkezik benne, melynek semmilyen rend, törvény vagy hit nem szabhat gátat. A hirtelen és meglepetésszerűen feltörő vágyaknak egyszerűen lehetetlen ellenállni, a pillanatnyi öröm birtoklásáért néha mindenről lemond az ember - de utána úgy sodródik tovább, mintha semmi sem történt volna. Lényünk csak akkor teljes, amikor a vágy eluralkodik rajtunk, de ezek miatt az elfelejtett pillanatok miatt eltévelyedik a lélek, lehetetlenné válik a boldogság beteljesülése. Egy nap úgy ébredünk, hogy már nem is tudjuk: hol vagyunk, kiégtünk-e végképp, van-e még esély az igazi boldogságra. A körkép lesújtó, érzelmeink káosza reménytelen. És a társadalmi ranglétrán felfele haladva egyre mocskosabb emberi maszkok vigyorognak ránk.

Arthur Schnitzler: Körtánc

Máthé Annamária (III. éves), Benedek Botond, Nagy Eszter, Gábos Albin, Benedek Ágnes, Albu István, Pethő Anikó, Domokos Erika, Bándi Johanna, Farkas Loránd

Osztályvezető tanár: Szilágyi-Palkó Csaba
Jelmez: Salat-Zakariás Csaga
A rendező munkatársa: Vajna Noémi
Rendezte: Zakariás Zalán

 


Forrás: Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

süti beállítások módosítása