Miskolci Operafesztivál

Észak-Magyarország szívében évrõl évre színvonalas programokkal várják a mûfaj szerelmeseit. Idén is gondoltak a kezdõkre, a haladókra és a megszállottakra, mindenki megtalálja a szívéhez közel álló produkciót.


copyright: Bécsi Állami Opera Balettegyüttese/Axel Zeininger

Barokk és romantikus operákra, valamint balett előadásokra, gyermekprogramokra és elsősorban Bartók Francia kortársaira számíthatunk a másfél hetes rendezvényen. Június 14-én egy különleges produkcióra válthatunk belépőt, a Bécsi Állami Operaház Balett együttese látogat el Miskolcra, hogy bemutassák látványos és nagysikerű Manon című előadásukat, mely egy tragikus szerelmi történetet mesél el a tánc nyelvén.
Kovalik Balázs rendezésében június 15-én debütál a Kékszakállú herceg vára és Az emberi hang című darab. A fiatal, tehetséges rendező a Magyar Állami Operaház állandó vendége, ezúttal egy jól ismert Bartók operát és egy francia nyelvű előadást állít színpadra. Érdemes a következő hetek programjai között csemegézni, és kellemes kulturális feltöltődéssel indítani a nyári szezont.

Vass Kata/szinhaz.hu


Wendy Waller - Poulenc: Az emberi hang című előadás címszereplője

süti beállítások módosítása