Szikla Színház

A több évezredes Pilis kultikus helyén, Pilisszántón, a Szikla Színház immár ötödik színházi évadjára készül. Tavaly elõször sikerült elérni, hogy a kétezer fõs falu színháza nyereségessé váljon. Méghozzá értékes kultúrát közvetítve.

A Pilis hegy oldalában lévő kőbánya rekultivációjakor adódott az ötlet, hogy a görög színházak példáját követve legyen itt színház. Pályázati úton támogatást kapott a falu, így született meg a szántói Szikla Színház. Immár az ötödik évadját ünnepelhetjük az egyre népszerűbb nyári színháznak.

A hely adottságainak és szellemének köszönhetően,- a kultikus, gyönyörű Pilis önmagában is nagy érték, ezért is kapta a rendezvénysorozat a "Pilist tisztelni jöjjetek!" nevet- és az ezzel rokon szellemiségű előadásoknak, koncerteknek gyorsan híre ment.

A falu is érzi, hogy a Szikla Színház a fejlődés egyik lehetősége és a gazdasági mutatók is  évről évre egyre kisebb ráfizetést mutattak, tavaly már minimális nyereséget könyvelhettünk el. Az erkölcsi támogatás, a látogatottság, pedig egyre nagyobb.

Az idei évadban gazdag program várja az érdeklődőket. A három napos rendezvények sorát július 27-én, Vikidál Gyula és barátai nyitják. A koncerten Vikidál Gyula mellett fellép Nagy Anikó, Molnár Szilvia, Sasvári Sándor és Homonyik Sándor.

Július 28-án a Musical és Rock Színház előadásában kerül színre a Kiálts a szeretetért! című rock-opera, Nagy Anikóval a főszerepben. A szerzők Kocsák Tibor-Baróti Péter-Miklós Tibor-Kemény Gábor. A nagysikerű rock-opera Teréz anya életét és munkásságát követi végig, a szeretet és az emberi szolidaritás himnusza.

Július 29-én, vasárnap a pilisi medence népdal énekesei, kórusai és néptánc együttesei adnak műsort. A Pilisi medence szinte kisebb másolata a Kárpát medencének, együtt lépnek fel a magyar, tót, szerb és sváb nemzetiségi falvak együttesei.
Reméljük, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot és szép élménnyel gazdagodnak Pilisszántón!

Forrás: Szikla Színház

süti beállítások módosítása