POSZT - csütörtök

Jordán Adél és Nagy Ervin egy hosszú POSZT-os éjszaka után az esetünkben túl korainak tetszõ szakmai vitán üldögél, nyilván nem azzal a tudattal, hogy ha õk nem vesznek részt Zsámbéki Gábor rendezte A karnevál utolsó éjszakája címû Katonás elõadásban, akkor a produkció érdektelenségbe fullad. Nem lehet ugyanis nem kacagni, midõn takácsházaspárként édesen, aztán egyre vadabbul, de mégis szerelemmel civódnak.




Simon Balázs rendezte Egressy Zoltán legújabb darabját, a Júniust a Nyílt Fórum felolvasó-színházi délutánján. A hangos nevetést kiváltó produkcióban felolvasóként a szerző és a rendező is részt vett, előbbi pedig maga is nagyokat kuncogott, mikor például Lukács Sándor az enyhén illuminált apa szerepében hamiskásan dalolt az élet nagy és fáradságos dolgairól, vagy amikor Murányi Tünde a térdfájósoknak tartott gyógytornán Keresztes Tamással végzett az öltözőben egészen más típusú, ám fizikailag nyilvánvalóan szintén kimerítő gyakorlatokat.

Anger Zsolt a Fregattban kacsát készített az étterembe látogatóknak késő délután. Szolnokon pedig valaki más sütögeti a pecsenyéjét. Kóstolás nélkül is valószínű, hogy Angeré finomabb.

Kamarás Ivánt alig engedték el pécsi rajongói, hogy eljátszhassa az Eszenyi Enikő rendezte Az ünnep című Pesti Színházból érkezett előadás főszerepét, melyben Hegedűs D. Géza fantasztikusan keményen áll helyt a gyermekét megrontó apa ellentmondásos szerepében.


Máté Gábor végzős színész osztálya Gogol Háztűznézőjét adta Gothár Péter rendezésében, melybe valamelyest életet lehelt a bizonytalan kérő szerepében Zrínyi Gál Vince és a barátját játszó Schruff Milán. Ám az általuk feladott nyitó energiát nem igen tudta fenntartani a többi szereplő, így a ritmustalanná váló előadásban nekik is meglehetősen nehéz dolguk volt.

Horváth Lajos Ottó előnytelenre karikírozott Nagy Imreként vett részt a versenyprogramba meghívott Vidnyánszky Attila rendezte debreceni Liberté ’56 előadásban, melyet a reggeli szakmai vitán még politikai giccsnek aposztrofáltak.

Bár egy népszerű szappanoperában nem sok közük van egymáshoz, Pécsett valódi szerelmes párként táncolt át a Király utcán Létay Dóra és Szanitter Dávid.


Alföldi Róbert Bárkával érkezett késő este, hogy ma és holnap előadják az általa rendezett, versenyprogramban résztvevő Szentivánéji álmot.

Szepesi Krisztina
Fotók: Szkárossy Zsuzsa
 

süti beállítások módosítása