POSZT-utolsó

Ma este derül ki, hogy a tíz napos pécsi mustra után ki távozik díjjal. Tegnap még nagy volt a nyüzsgés Király utcában, folyt az esélylatolgatás, a Bárka színészei pedig még versenyprogramba válogatott elõadásukat próbálták, hogy este minden rendben menjen. A kávézók teraszain ma már nincs tülekedés a szabad székekért, azért az esti gálamûsorra nyilván sokan kíváncsiak, melyben többek között Udvaros Dorottya és Csányi Sándor is fellép.

Eszenyi Enikő az általa rendezett Az ünnep szakmai vitája előtt ejtőzik még csöppet a színház előtti téren, bár sok félnivalója nincs a támadó opponensektől, hiszen az előadás igen nagy sikerrel ment június 14-én, ráadásul, akit csak tudott, nagyon kedvesen betuszkolt a nézőtérre, nehogy valaki rossz szájízzel távozzon.

Hollósi Frigyes már a ma esti gálára készül, melyet Gothár Péter rendez, tegnap azonban még Benedek Miklóssal, a színész zsűri egyik tagjával hallgatta a szakmai vitát az POSZT-os nyüzsgéstől megfáradtan, ám nyilván annál lelkesebben.

A Nyílt Fórum utolsó felolvasószínházában Toepler Zoltán Hallotti pózát rendezte a dobogóra Géczi Zoltán, mely előadás a Stúdió K-ban is látható lesz, természetesen nem ebben a formában. Tamási Zoltán, Hannus Zoltán, Lovas Dániel, Rusznák Adrienn, Büki Marcell és a rendező olvasta fel a dramaturgiailag meglehetősen zavaros, de néhány izgalmas dialógust azért mégis magában rejtő darabot.

Alföldi Róbert most már újult erővel várja, hogy megkezdődjön a munka az esti Szentivánéji álom előadáshoz.
Galambnak, ha lenne ilyen elismerés, kioszthatnánk a legjobb szakmai vitavezető díját. Olybá tűnik, a nagy vitázásokon túl még mindig van humora az élethez és ha nem sült el a töltőpisztoly, talán jövőre is itt lesz.
Udvaros Dorottya Farkas Ágival főzött paellát a Fregatt közönségének. A színésznő nagy lelkesedéssel vágott bele a munkába, vidáman kavargatta az fortyogó ételt, amit egyszerűen csak rizses húsnak aposztrofált. Még Hernádi Judit is benézett, szakmai tanácsokkal látta el kolléganőjét és közölte, mindenféleképpen megkóstolja majd a végeredményt.
 

Még a színház terén is tobzódott a művészet, hol Máthé Gabriella és társulata adta elő roppant lelkesítő és frissítő kortárs fizikai táncszínházát nagy erőbedobással és humorral.

Kulka János és Vári Éva itt még próbához készülődött, hogy aztán este a pécsi közönség legnagyobb örömére előadják Alfieri Hat hét hat tánc című darabját Ilan Eldad rendezésében. A swingtől a kortársig energikusan táncolták át az előadást, miközben érzékeny pontokat is érintettek és megmutatták a publikumnak, mennyire könnyedén lehet valaki fantasztikus és formátumos egy ilyen kedves, humoros, néha szomorkás előadásban.
Haás Vander Péter, Földi Teri és Benedek Miklós, a színész zsűri tagjai szinte másodpercek alatt döntöttek arról, ki kapja a legjobb színész és színésznő díját, de a Bagó Bertalan, Balla Ildikó, Dömötör Adrienne, Szakonyi Károly, Szilágyi Tibor, Szokolai Brigitta és Gerold László alkotta zsűri sem töltött másfél óránál többet azzal, hogy kiossza azt a kilenc elismerést, melyet ma este a Nagyszínház színpadán osztanak ki a díjazottaknak.

Szepesi Krisztina
Fotók: Szkárossy Zsuzsa

süti beállítások módosítása