Múzemok éjszakája

június 23-án a Bajor Gizi SzínészmúzeumbanAz éjszaka programja a színpadi látványt, a jelmezt, és a meztelenséget állítja középpontba. Az érzékiség közvetett és közvetlen megjelenítésétõl, a kortárs színházban érzékelhetõ erotikán át, az éjszakai orfeumi világ hangulatának megidézéséig tekinti át a nõi szerepek lehetõségeit.

PROGRAM

17.00.-18.00. óra
Palya Bea Quintet koncert
Dalok Palya Bea Weöres Sándor: Psyché című lemezéről

18.00.-19.00. óra
Kiállítás megnyitó- Vogel Eric munkássága
100 éve született Vogel Erik díszlet- és jelmeztervező, grafikus és festőművész, aki a múlt század szórakoztató színházának látványvilágát talán leginkább meghatározta. 20 évvel életmű-kiállítása után, most színházi vonatkozású erotikus témájú grafikáit mutatjuk be, amelyek nyilvános tárlatokon még nem szerepeltek.

19.00.-20.30. óra
Jelmeztelenség a színpadon - vetítéssel kísért beszélgetés

A meztelen test a színpadon ma már természetes dolog, mégsem mondhatjuk, hogy szerepe, megítélése olykor alkotóban, nézőben ne vetne fel kérdéseket.

Színpadi jelmez-e a meztelenség? A szabadságvágy, a kiszolgáltatottság, az exhibicionizmus, az erotika, és még annyi minden más hatásos kifejezési eszköze - vagy olykor inkább feleslegesnek tűnő illusztrációja.

Hogyan él ezzel az eszközzel a művész? Ezekről a kérdésekről beszélgetnek ismert színházi rendezők, színészek és tervezők.

Beszélgetőpartnerek: Nagy Fruzsina, Gergye Krisztián, Varga Anikó, Árvai György, Juhász Kata, Szűcs Edit

22.00.-23.00. óra
Egy erkölcstelen éjszaka
-bemutató népszerű színdarabok jelmezeiből, zenei aláfestéssel, dalokkal-

Egy bizonyos Madám (Takács Kati) egy bizonyos ház Villájának parkjában találkozik egy bizonyos Fiatalúrral (Szirtes Balázs), aki a ház szolgáltatási iránt érdeklődik. Az a’ la carte megelevenedik: előkelő társaságban forgolódó félvilági nők és úri kurtizánok, kitaszított, szakadt lotyók, megtévedt, megesett lányok, szeretnivaló angyalok és bosszúálló pokolfajzatok...Almási Éva, Balázsovits Edit, Eszenyi Enikő, Fischl Mónika, Gubás Gabi, Kováts Adél, Malek Andrea, Oszvald Marika, Pápai Erika, Schell Judit, Szervét Tibor, Váradi Viktória

Zongorán kísér: Darvas Ferenc

Dőry Virág ötlete nyomán összeállította és rendezte: Böhm György

A kertben zárásig büfé és zene várja a látogatókat, a jó hangulatról Darvas Ferenc gondoskodIK.

Forrás: OSZMI

süti beállítások módosítása