6. Kontakt Fesztivál

Június 30-án kezdõdik a hatodik alkalommal megrendezésre kerülõ Nemzetközi Kontakt Tánc Fesztivál Budapesten. Az idei fesztivál még több lehetõséget kínál az improvizáció iránt érdeklõdõknek, újdonságként pedig egy fogyatékosok részvételével zajló kurzus is indul - danceability project címmel.  A nyolcnapos fesztivál két estéjén táncbemutatók is lesznek, különleges, megismételhetetlen elõadások.


Fotó: Révész Róbert

A mindenki számára nyitott Nemzetközi Improvizáció Fesztivált 2002 óta minden évben megrendezik. A három helyszínen - az Artus és MU Színházban valamint a Fonó Budai Zeneházban - folyó  program teret ad komoly és elmélyült munkára, bemutatkozásra, előadásokra és koncertekre. A fesztiválra nemzetközileg elismert tanárok, táncművészek és zenészek érkeznek Európa több országából és Amerikából, akik elméleti és gyakorlati kurzusokon illetve előadásokon mutatják be az improvizációról és kontakt táncról, mint előadási formáról alkotott gondolataikat, munkáikat. A fesztiválon szeretettel látnak minden tánc- vagy előadóművészt, színészt, zenészt, zeneszerzőt, az improvizáció elkötelezett híveit és a műfaj iránt újonnan érdeklődőket.


Budapest Nemzetközi Improvizáció Fesztivál
2007. június 30. - július 7.

Július 4-én a Tanárok és a meghívott előadók estjén szóló, duó és csoportos (zene és tánc) improvizációkat mutatnak be.

Tánc: Gál Eszter, Christina Klissiouni (G), Sybrig Dokter (NL/S), Nita Little (USA), Alicia Grayson (USA), Szilágyi Ilka, Sabine Parzer (A),Sara Shelton Mann (USA), Peter Pleyer (D), Michaela Pein (A/H), Hargitay Ákos (H/A)

Zene: Sőrés Zsolt (H), Dóra Attila (H), Nils Butlmann (USA), Rhodri Davies (GB)

Meghívott vendég : Tánceánia Együttes - Vonulat
Előadók: Bóta Ildikó és Potoczky Gábor

Július 6-án pedig Műhelybemutatók és a résztvevők estjét nézhetik meg az Artus Színházba látogató érdeklődők.

Mindkét esemény koncertekkel zárul. Az előadások a különböző kultúrákból érkezett mesterek és résztvevők itteni és mai találkozásának, munkájának eredménye. 

A 8 napos esemény céljaiban követi az előző évek fesztiváljait és elkötelezetten vállalja a folyamatos és (ország)határok nélküli mozgáskutatást, az improvizatív előadói gondolkodásmód megismerését, tanulmányozását és prezentációját. A szervezők az órák széles választékát kínálják, és nagy tudású szakemberektől való tanulásra invitálják az érdeklődőket. Esténként szabad improvizációs jam-eket, videó vetítést, beszélgetést, fórumot ajánlanak a fesztivál résztvevőinek.

Forrás: Kontakt Budapest

süti beállítások módosítása