A Mammut Színház 6. éve

A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ hatodik éve, azaz 2002-tõl rendezi meg nyaranta nagysikerû rendezvénysorozatát, ezzel is hozzájárulva a budai oldal kulturális életének színesebbé tételéhez. A Mammut Színház kezdeményezés annak a koncepciónak a része, amely célul tûzte ki, hogy a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ egyfajta "minõségi közösségi tér", olyan találkozási pont legyen, ahol a hagyományos vásárlási lehetõségeken túl sokszínûbb szórakozási- és kulturális szolgáltatások várják a látogatókat.

A különleges környezetben működő nyári rendezvénysorozat az elmúlt öt év alatt hagyományt teremtett a II. kerület kulturális életében. A fővárosi üzletházak programkínálatain belül az elmúlt évek alatt közismertté és népszerűvé vált, hiszen mint újszerű és egyedi kulturális kezdeményezés, újabb pozitív tulajdonságot kapcsolt össze a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ arculatával. Mindemellett éveken át erősítette a sajtóban és a köztudatban az üzletház társadalmi és kulturális szerepvállalását, hiszen nyaranta újabb találkozási lehetőséget biztosított nézőknek és művészeknek egyaránt.

2002-ben, az első Mammut Színház szervezése, szakmai előkészítése Tollár Mónika produkciós vezető irányításával kezdődött.
A rendezvénysorozat "egyszemélyes mindenese" a kezdetektől a mai napig az alapkoncepciót folyamatosan fejleszteti, finomítja.
Hozzá és munkatársaihoz fűződik a Mammut Színház jellegének, jelenlegi arculatának kialakítása.

A rendezvénysorozat évről évre egyre több nézőt vonzott: jóhírének terjedésével párhuzamosan a belépőjegyekre gyakran többszörös lett a "túljelentkezés" és folyamatosan érkeztek a pozitív nézői visszajelzések. Ennek alapja az a szakmai igényesség, amelynek köszönhetően nyaranta a hazai színházi élet kiválóságai szórakoztatták a közönséget. Az öt nyár keretében több éve sikeresen futó, magas színvonalú prózai és zenés előadások kerültek színre, illetve elismert és közismert művészek léptek fel.

A 2002-ben induló programsorozatnak a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban egykor működő Korridor Café, majd 2003-tól a Kaméleon Club adott otthont, ahol az ingyenes welcome drink mellett klimatizált nézőtér várta a közönséget estéről estére.

A Mammut Színház törzsközönsége is kialakult az elmúlt öt év során, hiszen estéről estére, évről évre egyre több lett az olyan visszatérő néző, aki több produkcióra váltott jegyet, illetve szeretteit, barátait, ismerőseit is magával hozta a következő előadásra. Férfiak és nők, fiatalok és idősebbek, rendszeresen színházba-járók és nem-járók, szakmabeliek és nem szakmabeliek, az üzletházba rendszeresen járók és nem-járók, kiöltözöttek és rövidnadrágosok, tehetősebbek és szolidabbak, csapatban közlekedők és magányos farkasok egyaránt jöttek. A tapasztalatok szerencsére nem igazolták azt a prekoncepciót, miszerint az előadásokat elsősorban olyanok fogják látogatni, akik amúgy is rendszeresen járnak a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központba.

A Mammut Színház többéves működésével és sikerével egyértelműen bebizonyította: egy modern bevásárlóközpontban is van helye az igényes, minőségi kultúrának.

A Mammut Színházban az elmúlt öt év 32 (!) estje során számos különböző stílusú előadást láthatott a közönség: vígjátékot, musical-estet, interaktív krimit, mozgásszínházat, komédiát, prózai színművet, pantomimet, monodrámát, kabarét, tragikomédiát-komitragédiát, zenés előadói estet, felolvasószínházat, pszichoszínházat, életrajzi visszaemlékezést.

Az első Mammut Színház nyitóestjén, 2002. július 1-én a De mi lett a nővel? című produkció szerepelt a Thália Színház vendégjátékában. Az előadás rendezője Kiss Csaba, három szereplője Gyabronka József, Horváth Lajos Ottó és Honti György volt.
Az öt év legsikeresebb előadása Márai Sándor Füves könyvének felolvasószínházi változata volt 2005-ben. A produkció rendezője Salamon Suba László, szereplői Fullajtár Andrea, Kaszás Attila és Széles László volt.
Az öt év legnépszerűbb előadása a Sóska, sültkrumpli című produkció volt a Merlin Színház és a Junion Színház közös vendégjátékában, mely három alkalommal szerepelt a Mammut Színház színpadán: 2002-ben, 2003-ban és 2006-ban. Az előadás három szereplője Orosz Róbert, Juhász Illés és Tóth József volt. A produkciót Koleszár Bazil Péter rendezte.

Az elmúlt öt évben az alábbi művészek szerepeltek a rendezvénysorozat színpadán (ABC sorrendben):
Antoni Arnold, Bacsa Ildikó, Batki László, Bácskai János, Bácskai Juli, Bede-Fazekas Annamária, Bede-Fazekas Szabolcs, Beleznay Endre, Berki Adrienn, Bíró Eszter, Boros Sándor, Botos Éva, Csákányi Eszter, Cselik Gábor, Dér Denisa, Dolhai Attila, Fejes Rita, Fesztbaum Béla, Födő Sándor, Frech Zoltán, Fullajtár Andrea, Gáspár András, Gáspár Sándor, Gyabronka József, Helyey László, Honti György, Horgas Eszter, Horváth Lajos Ottó, Igó Éva, Juhász Illés, Kaszás Attila, Kálid Artúr, Kálloy Molnár Péter, Kátya Alikina, Kerekes Éva, Kocsis Gergő, Kuzbelt Péter, Lukáts Andor, Magyar Attila, Magyar Éva, Méhes Csaba, Mukli Gyula, Nagy Sándor, Nagy-Kálózy Eszter, Nádasi Vera, Orosz Róbert, Őze Áron, Papp Zoltán, Peller Anna, Rékasi Károly, Róbert Gábor, Rudolf Péter, Széles László, Széles Tamás, Szirbik Bernadett, Szirtes Edina Mókus, Szőcs Artúr, Szűcs Nelli, Tálos József, Tóth József, Tóth László, Trill Zsolt, Vadász Attila, Vallai Péter, Varga József, Varga Klári, Zöld Csaba, Zsédenyi Adrienn

A sikeres éveket követően 2007-ben nyolc előadást láthat a közönség a nyári rendezvénysorozat keretében: prózai, zenés és irodalmi esteket, valamint - idén először! - gyermekeknek szóló produkciókat. A július 11-én kezdődő szerdai előadássorozat nyolc héten át, azaz augusztus 29-ig várja a színházat, koncerteket, irodalmi esteket kedvelőket.

A Prah című július 11-i nyitóelőadás két szereplője két közismert fiatal színész, Pikali Gerda és Magyar Attila.
"Ha ötösöd van a lottón, az életed gyökeresen megváltozik! Már semmi nem lesz olyan, mint azelőtt! Ha kitöltesz egy szelvényt, nincs visszaút, milliárdos is lehetsz! Vállalod ezt a kockázatot?"
A legfrissebb Spiró György vígjátékban egy olyan házaspár életét mutatják be, akikkel megtörténik az, amiről a legtöbben csak álmodunk: öttalálatosuk van a lottón. Hiszen mindannyian arra várunk, hogy egyszer ránkmosolyog a szerencse. A házaspár azonban nem tud mit kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel; már nem vásárolhatják vissza az elmúlt éveket, és már nem válthatják meg a közös jövőjüket sem.


Pikali Gerda és Magyar Attila

A Jazz+Az és a Cotton Club Singers egykori énekesnőjének, Kozma Orsinak régi vágya, hogy olyan közegben énekelhessen, ahol a dalok, a zene által elővarázsolt hangulat határozza meg az estét. Július 18-i fellépésére épp ezért speciális figyelemmel válogatta össze a számára legkedvesebb dalokat. A Mammut Színház színpadán természetesen felcsendül majd néhány Jazz+Az sláger, a Cotton Club Singers-es időkből finom dzsessznóták, de ugyanúgy helyet kapnak az újonnan megjelent szólólemezének leginkább szeretett pillanatai is. A rendhagyó esten - melynek címe Az igazi szerep -  a Jazz+Az másik énekesnője, Váczi Eszter is énekel majd.

Július 25-én, hat év után első alkalommal köszönthetünk gyermekeknek szóló előadást a Mammut Színház színpadán: a Bozsik Yvette Társulat kimondottan a kicsiknek készült darabját, a nagysikerű Létrameséket. A szebbnél szebb gyerekversekre (Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Zelk Zoltán, József Attila, Csukás István műveire) készített koreográfiák bárkit elrepítenek a mesék és a képzelet világába és a felnőtté válás rejtelmeibe. A tánc és az irodalom találkozását Bozsik Yvette álmodta színpara. Az előadásban hangfelvételről hallható Ónodi Eszter, Tóth Anita és Szacsvay László.

A Four Fathers, az "a capella"-éneklés nagymesterei augusztus 1-én ismét a Mammut Színház színpadán! Hangulatos, humorral fűszerezett műsorukkal - melynek címe Hang-lemez - ez évben is minden korosztálynak önfeledt szórakozást nyújtanak. Az előadás a Four Fathers azonos című CD lemezének színpadi változata: a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek magyar slágereinek átiratai.  Ízelítőül pár cím az est során elhangzó dalok közül: Reszket a hold a tó vizén, Petróleumlámpa, Meseautó, Gyere ki a hegyoldalba, Évszakok, Gedeon bácsi, Sohase mondd, Szállj fel magasra, Lökd ide a sört, Régi csibészek, Csavard fel a szőnyeget, Hotel Menthol, Ünnep...
“Kutyás lettem. Hatlábú. Nem akartam az lenni. Eszem ágában se volt. Meggyőződéses kutyátlan voltam harminchat éven át. Harminchat évig el nem tudtam volna képzelni, hogy egy póráz végére kötve naponta háromszor lemasírozzak egy térre, ahol nincsen semmi sem, és ami van, hát arról jobb nem beszélni." Augusztus 8-án Bächer Iván legnépszerűbb kutyás történeteit hallhatják a nézők a Mammut Színház színpadán Gyabronka József rendhagyó előadásában, valamint a szerző zongorakíséretével. A produkció a Bächer Iván Hatlábú című sikerkönyve alapján készült és évek óta teltházzal játsszák a Spinoza Házban.


Gyabronka József

Vajon ki ne ismerné hazánkban Presser Gábor, Katona Klári, Sztevanovity Zorán és Dusán dalait? Szirtes Edina Mókus és Mujahid Zoltán, a Megasztár felfedezettje még nem is élt, mikor ezek a nóták születtek. A két fiatal zenész-énekes szépen lassan fedezte fel magának mindazt, ami másoknak a fiatalságot, az életet jelentette, jelenti. Így érlelődött meg bennük az elhatározás: egyszer ők is szeretnék eljátszani ezeket a remekműveket. A Mammut Színház színpadán augusztus 15-én egy olyan világot idéznek meg, ahol a szavak még érzelmeket, igazságot, álmokat, hitet, vágyat jelentettek. Ahogy az est címe is jelzi: Valahol mélyen a szívünkben...

Augusztus 22-én ismét a kisebbeké a Mammut Színház színpada! Benkő Nóra, a Pesti Magyar Színház színésznője, valamint a TV 2 műsorvezetője) Te vagy az ünnep című műsorában nem csak megszólítja gyerekközönségét, de be is vonja őket a közös éneklésbe, játékba. A dalok segítségével a gyermeklélek széles skáláját mutatja be: a játékos csúfolódást, incselkedést, a felszabadult játékot és bohóckodást. Mindemellett a komolyabb érzések (mint az első szerelem, a titkolózás és a rácsodálkozás a világra) is helyet kapnak az előadásban. A műsorban elhangzó verseket Tóth Krisztina és Lackfi János írta.

Az idei nyári Mammut színházi szezont Varga Feri és Balássy Betti zárja augusztus 29-én Hangjegyesek című koncertjükkel.
Az igazán tehetséges énekesek nagy előszeretettel lépnek színpadra kisebb zenekari formációval, hiszen így még inkább bizonyíthatják valódi zenei képességüket. Varga Feri és Balássy Betty számára nem szokatlan a unplugged jellegű zenélés, hiszen Feri, akár egy sima dobkísérettel is képes magas színvonalon szórakoztatni, Betty pedig nem véletlenül kapott több nemzetközi díjat, elismerést nívós Jazz-versenyeken.


Varga Feri és Balássy Betty

Ritka alkalom, hogy egy-egy estére sikerül ebben a formában ezt a produkciót színpadra állítani, de talán ettől még maradandóbb lehet az élmény. A zenei program rendkívül széles, színes zenei skálán szórakoztat: Frank Sinatra I’ve got you under my skin című régi örökzöldje mellett olyan nagy slágereket is hallhatunk, mint az On Broadway, Route 66, Have you met Ms. Jones, Somebody to love, Orange Colored Sky, Makin’ Whooppee - vagy napjaink zenei állócsillagának Eric Clapton Change the world című dala.
A Hangjegyesek a magyar dalok kedvelőit is kellemes meglepetésekkel várják, hiszen az Ébredni valakiért című nagylemezükről  néhány különlegesre hangszerelt dalt is bemutatnak, amelyek sorából az Egy bolond százat csinál című sláger sem lehet kivétel.
Különleges produkciót csak különleges zenészekkel lehet létrehozni. Feri és Betty olyan zenészeket tudnak a produkció mellé felsorakoztatni, akiknek köszönhetően a zenélés igazi örömmé válik.

Az idei nyári programsorozatot Nehéz Andrea színházi fotókiállítása egészíti ki. Jellemszférák című különleges installációját július 11-től augusztus 29-ig (vagyis a rendezvény teljes ideje alatt) a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ épületeit összekötő III. emeleti függőfolyosóján láthatják az érdeklődők. A fotók hátterét, hordozófelületét olyan eredeti, használt színpaddarabok, díszletelemek adják, melyek stilizáltan megjelenítik a SZÍNPADot, a játékteret, ahol az előadások létrejönnek. A képeken látható közismert és népszerű művészek saját aláírásukkal és személyes színházi gondolataikkal gazdagítják az installációt. A kiállítás a Mammut Színház rendezvénysorozat alkalmából jött létre.


Oroszlán Szonja a Vidám Színpad Legénylakás c. előadásában

"Mi is a színjátszás...? Könnyed játék? Illúzió? Lélekkivonat? Munkám során, a Magyar Színházi Portál révén a nap nagy részét színházi közegben töltöm. Korábban ez a miliő ismeretlen volt számomra. Amikor eljutottam az első fotóspróbákra, csodálattal figyeltem azt a kemény, összetett munkát, amelyből ott, abban a családias közegben - a közönség nélkül, egy kicsit a színfalak mögé pillantva - ízelítőt kaphattam. Valójában akkor szembesültem azzal, hogy mennyi beszélgetés, vita, aprólékos elemezgetés van a mögött, hogy megszülessen egy-egy figura, személyiség a színpadon. A világot jelentő deszkák túloldalán, objektívvel a kézben beindul a vadászszenvedély. A motiváció pedig pontosan az a színpadi átalakulás, amely során egy-egy közismert arcot egyik este királyfiként, máskor pedig udvari bolondként láthatunk viszont. Fényképezőgépemmel olyan pillanatkivonatokra vadászok, amelyek közvetítik azt a különös atmoszférát - a fotók alapjaként felhasznált eredeti díszletelemek segítségével - amely ott, az adott térben és időben létrejött." (Nehéz Andrea)


Előadások helyszíne:
Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ
II. épület, IV. emelet, Kaméleon Club
(1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.)

Jegyárak:
gyerekelőadásokra: 1.000 Ft
irodalmi estekre: 1.500 Ft
prózai előadásokra: 2.500 Ft
zenés előadásokra: 3.500 Ft

Jegyek kaphatók:
- a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ információs pultjainál (tel: 345 8020 és 345 8333)
- a Broadway Jegyirodában (tel: 30/9216 350 vagy 340 4883)
- az előadás előtt egy órával a helyszínen

Kiállítás:
Nehéz Andrea színházi fotókiállítása:
Jellemszférák - eredeti díszletelemeken
(a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ épületeit összekötő III. emeleti függőfolyosón)


Együttműködő partnerek: 
Színház.hu
Port.hu
Kaméleon klub

****

PROGRAM


  2007. július 11. szerda, 20h:
Spíró György: Prah
vígjáték

Szereplők: Pikali Gerda, Magyar Attila 
Dramaturg: Perczel Enikő
Díszlet, jelmez: Zeke Edit
Rendezte: Tamási Zoltán és Magyar Attila

Ha ötösöd van a lottón, az életed gyökeresen megváltozik!
Már semmi nem lesz olyan, mint azelőtt!
Ha kitöltesz egy szelvényt, nincs visszaút, milliárdos is lehetsz!
Vállalod ezt a kockázatot?


 2007. július 18. szerda, 20h:
Kozma Orsi: Az igazi szerep
akusztikus koncert

Ének: Kozma Orsi 
Ének, vokál: Váczi Eszter
Dobok: Csányi Zoltán
Zongora: Cseke Gábor
Basszusgitár: Fehérvári Attila
Gitár: Szakos Krisztián

"Régi vágyam, hogy olyan közegben énekelhessek, ahol a dalok, a zene által elővarázsolt hangulat határozza meg az estét. Erre az alkalomra speciális figyelemmel válogattam össze a számomra legkedvesebb dalokat. A műsorban felcsendül néhány Jazz+Az sláger, a Cotton Club Singers-es időkből finom dzsessznóták, de ugyanúgy helyet kapnak az újonnan megjelent szólólemezem leginkább szeretett pillanatai is. Várlak szeretettel!’’ (Kozma Orsi)


 2007. július 25. szerda, 17h:
Bozsik Yvette Társulat: Létramesék
táncjáték gyerekeknek

Előadják:
Fülöp Tímea
Gombai Szabolcs
Góbi Rita m.v.
Lisztóczki Hajnalka
Nemes Zsófia m.v.
Szent-Ivány Kinga m.v.
Vati Tamás
Vislóczki Szabolcs

Hangfelvételen közreműködik:
Ónodi Eszter
Szacsvay László
Tóth Anita
Tóth Márk
 

Forgatókönyv: Cseh Éva
Díszlet: Vati Tamás
Jelmez: Bozóki Mara
Fény: Pető József
Asszisztens: Krausz Aliz
Koreográfia: Bozsik Yvette Társulat
Rendező: Bozsik Yvette

Tánc és irodalom találkozása, gyönyörű gyerekversek színpadra állítása és megkoreografálása, egy csodás világ megmutatása a Bozsik Yvette Társulat kimondottan gyerekeknek készült darabjának szándéka. A szebbnél szebb gyerekversekre - Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Zelk Zoltán, József Attila, Csukás István műveire - készítettek koreográfiák elrepítenek a mesék és a képzelet világába és a felnőtté válás rejtelmeibe.
 

 2007. augusztus 1. szerda, 20h
Four Fathers: Hang-lemez
dalok négy férfihangra

Előadják:
Batki László
Boros Sándor
Frech Zoltán
Mukli Gyula

Az "a capella"-éneklés nagymesterei ismét a Mammut Színház színpadán! Hangulatos, humorral fűszerezett műsorukkal ez évben is minden korosztálynak önfeledt szórakozást nyújtanak. Az előadás a Four Fathers azonos című CD lemezének színpadi változata: a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek magyar slágereinek átiratai.  Ízelítőül pár cím az est során elhangzó dalok közül: Reszket a hold a tó vizén, Petróleumlámpa, Meseautó, Gyere ki a hegyoldalba, Évszakok, Gedeon bácsi, Sohase mondd, Szállj fel magasra, Lökd ide a sört, Régi csibészek, Csavard fel a szőnyeget, Hotel Menthol, Ünnep...


 2007. augusztus 8. szerda, 20h
Bächer Iván: Hatlábú
kutyás történeteim

Bächer Iván írásait előadja: Gyabronka József
Mazurkázik: Bächer Iván

“Kutyás lettem. Hatlábú.
Nem akartam az lenni. Eszem ágában se volt.
Meggyőződéses kutyátlan voltam harminchat éven át.
Szilárd elvi alapon nem volt kutyám.
Szeretem a függetlenséget, még akkor is, ha nemigen volt részem benne soha.
Ebbe bele is nyugodtam rég.
De hogy még egy kutyától is függjek, ez soknak tűnt fel előttem.
Harminchat évig el nem tudtam volna képzelni, hogy egy póráz végére kötve naponta háromszor lemasírozzak egy térre, ahol nincsen semmi sem, és ami van, hát arról jobb nem beszélni.
Tudtam, hogy aki kutyát tart, az kutyás lesz. Elkutyásodik. Kutyásokkal ismerkedik, kutyákról beszél, sőt kutyákkal beszél, kutyával fekszik, és kutyával kel, kutyával álmodik: elkutyul." (Bächer Iván)


 2007. augusztus 15. szerda, 20h: 
 Mujahid Zoli és Szirtes Edina Mókus: Valahol mélyen a szívünkben
 legendás dalok Presser Gábortól és Sztevanovity Dusántól

Ének: Szirtes Edina Mókus, Mujahid Zoli 
Ütőhangszerek: Kertész Ákos
Basszusgitár: Földes Gábor
Akusztikus gitár: Antoni Arnold
Zongora: Sárik Péter


Mujahid Zoli


"Presser Gábor, Katona Klári, Sztevanovity Zorán és Dusán dalai... - még nem voltam, mikor ezek a nóták születtek.  Szépen lassan fedeztem fel azt, ami másoknak a fiatalságot, az életet jelenti. Így érlelődött meg bennem az elhatározás: egyszer én is eljátszom ezeket a remekműveket. Ezen az estén zenésztársammal, Mujahid Zolival egy olyan világot idézünk meg, ahol a szavak még érzelmeket, igazságot, álmokat, hitet, vágyat jelentettek. Fogadják szeretettel - anélkül mit sem ér..." (Szirtes Edina Mókus)

 
 2007. augusztus 22. szerda, 17h 
 Benkő Nóra: Te vagy az ünnep
 gyermekdalok

Ének: Benkő Nóra 
Basszusgitár, bőgő: Bese Csaba
Gitár, ének: Korom Attila
Zongora, tangóharmonika, ének: Küttel Dávid
Ütőhangszerek: Pfeiler Ferenc


Benkő Nóra (a Pesti Magyar Színház színésznője, valamint a TV 2 műsorvezetője) műsorában megszólítja gyerekközönségét és bevonja őket a közös éneklésbe, játékba. A dalok segítségével a gyermeklélek széles skáláját mutatja be: a játékos csúfolódást, incselkedést, a felszabadult játékot és bohóckodást. Mindemellett a komolyabb érzések (mint az első szerelem, a titkolózás és a rácsodálkozás a világra) is helyet kapnak az előadásban. A verseket Tóth Krisztina és Lackfi János írta.


 2007. augusztus 29. szerda, 20h:
 Varga Feri és Balássy Betty: Hangjegyesek
 nagykoncert kicsiben

Ének: Varga Feri, Balássy Betti 
Zongora: Sárik Péter
Basszusgitár: Feri György
Gitár: Lukátzik Tamás
Konga: Kovács Tamás


Az igazán tehetséges énekesek nagy előszeretettel lépnek színpadra kisebb zenekari formációval, hiszen így még inkább bizonyíthatják valódi zenei képességüket. Varga Feri és Balássy Betty számára nem szokatlan a unplugged jellegű zenélés, hiszen Feri, akár egy sima dobkísérettel is képes magas színvonalon szórakoztatni, Betty pedig nem véletlenül kapott több nemzetközi díjat, elismerést nívós Jazz-versenyeken.
Ritka alkalom, hogy egy-egy estére sikerül ebben a formában ezt a produkciót színpadra állítani, de talán ettől még maradandóbb lehet az élmény. A zenei program rendkívül széles, színes zenei skálán szórakoztat: Frank Sinatra I’ve got you under my skin című régi örökzöldje mellett olyan nagy slágereket is hallhatunk, mint az On Broadway, Route 66, Have you met Ms. Jones, Somebody to love, Orange Colored Sky, Makin’ Whooppee - vagy napjaink zenei állócsillagának Eric Clapton Change the world című dala.
A Hangjegyesek a magyar dalok kedvelőit is kellemes meglepetésekkel várják, hiszen az Ébredni valakiért című nagylemezükről  néhány különlegesre hangszerelt dalt is bemutatnak, amelyek sorából az Egy bolond százat csinál című sláger sem lehet kivétel.
Különleges produkciót csak különleges zenészekkel lehet létrehozni. Feri és Betty olyan zenészeket tudnak a produkció mellé felsorakoztatni, akiknek köszönhetően a zenélés igazi örömmé válik.

 
 a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ épületeit összekötő III. emeleti függőfolyosón 
Nehéz Andrea színházi fotókiállítása:
Jellemszférák - eredeti díszletelemeken

"Mi is a színjátszás...? Könnyed játék? Illúzió? Lélekkivonat?
Munkám során, a Magyar Színházi Portál révén a nap nagy részét színházi közegben töltöm.
Korábban ez a miliő ismeretlen volt számomra. Amikor eljutottam az első fotóspróbákra, csodálattal figyeltem azt a kemény, összetett munkát, amelyből ott, abban a családias közegben - a közönség nélkül, egy kicsit a színfalak mögé pillantva - ízelítőt kaphattam. Valójában akkor szembesültem azzal, hogy mennyi beszélgetés, vita, aprólékos elemezgetés van a mögött, hogy megszülessen egy-egy figura, személyiség a színpadon.
A világot jelentő deszkák túloldalán, objektívvel a kézben beindul a vadászszenvedély. A motiváció pedig pontosan az a színpadi átalakulás, amely során egy-egy közismert arcot egyik este királyfiként, máskor pedig udvari bolondként láthatunk viszont. Fényképezőgépemmel olyan pillanatkivonatokra vadászok, amelyek közvetítik azt a különös atmoszférát - a fotók alapjaként felhasznált eredeti díszletelemek segítségével - amely ott, az adott térben és időben létrejött." (Nehéz Andrea)

Forrás: Mammut Színház

süti beállítások módosítása