Színházi fotókiállítás

A Mammut Színház idei nyári programsorozatát Nehéz Andrea színházi fotókiállítása egészíti ki. A  Szipál Martin által megnyitott Jellemszférák címû tárlat különleges installációját  augusztus 29-ig (vagyis a rendezvény teljes ideje alatt) a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ épületeit összekötõ III. emeleti függõfolyosóján láthatják az érdeklõdõk.


Hámori Gabriella az Örkény Színház Élektra c. előadásában

A fotók hátterét, hordozófelületét olyan eredeti, használt színpaddarabok, díszletelemek adják (külön köszönet az Örkény Színháznak), melyek stilizáltan megjelenítik a SZÍNPADot, a játékteret, ahol az előadások létrejönnek. A jelenlegi tárlat egy sorozat első epizódja. Tervek szerint a kiállítássorozat következő részeiben a fotókon és a díszletelemeken túl olyan újabb és újabb tartalommal gazdagodik az anyag, amely színháztörténeti szempontból is izgalmas plusz élményt ad. A kiállítás a Mammut Színház rendezvénysorozat alkalmából jött létre.


Oroszlán Szonja a Vidám Színpad Legénylakás c. előadásában

"Mi is a színjátszás...? Könnyed játék? Illúzió? Lélekkivonat? Munkám során, a Magyar Színházi Portál révén a nap nagy részét színházi közegben töltöm. Korábban ez a miliő ismeretlen volt számomra. Amikor eljutottam az első fotóspróbákra, csodálattal figyeltem azt a kemény, összetett munkát, amelyből ott, abban a családias közegben - a közönség nélkül, egy kicsit a színfalak mögé pillantva - ízelítőt kaphattam. Valójában akkor szembesültem azzal, hogy mennyi beszélgetés, vita, aprólékos elemezgetés van a mögött, hogy megszülessen egy-egy figura, személyiség a színpadon. A világot jelentő deszkák túloldalán, objektívvel a kézben beindul a vadászszenvedély. A motiváció pedig pontosan az a színpadi átalakulás, amely során egy-egy közismert arcot egyik este királyfiként, máskor pedig udvari bolondként láthatunk viszont. Fényképezőgépemmel olyan pillanatkivonatokra vadászok, amelyek közvetítik azt a különös atmoszférát - a fotók alapjaként felhasznált eredeti díszletelemek segítségével - amely ott, az adott térben és időben létrejött." (Nehéz Andrea)


Molnár Piroska a Nemzeti Színház Az öngyilkos c. előadásában

****

A Mammut Színház további PROGRAMja

 

 2007. július 25. szerda, 17h:
Bozsik Yvette Társulat: Létramesék
táncjáték gyerekeknek

Előadják:
Fülöp Tímea
Gombai Szabolcs
Góbi Rita m.v.
Lisztóczki Hajnalka
Nemes Zsófia m.v.
Szent-Ivány Kinga m.v.
Vati Tamás
Vislóczki Szabolcs

Hangfelvételen közreműködik:
Ónodi Eszter
Szacsvay László
Tóth Anita
Tóth Márk
 

Forgatókönyv: Cseh Éva
Díszlet: Vati Tamás
Jelmez: Bozóki Mara
Fény: Pető József
Asszisztens: Krausz Aliz
Koreográfia: Bozsik Yvette Társulat
Rendező: Bozsik Yvette

Tánc és irodalom találkozása, gyönyörű gyerekversek színpadra állítása és megkoreografálása, egy csodás világ megmutatása a Bozsik Yvette Társulat kimondottan gyerekeknek készült darabjának szándéka. A szebbnél szebb gyerekversekre - Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Zelk Zoltán, József Attila, Csukás István műveire - készítettek koreográfiák elrepítenek a mesék és a képzelet világába és a felnőtté válás rejtelmeibe.
 

 2007. augusztus 1. szerda, 20h
Four Fathers: Hang-lemez
dalok négy férfihangra

Előadják:
Batki László
Boros Sándor
Frech Zoltán
Mukli Gyula

Az "a capella"-éneklés nagymesterei ismét a Mammut Színház színpadán! Hangulatos, humorral fűszerezett műsorukkal ez évben is minden korosztálynak önfeledt szórakozást nyújtanak. Az előadás a Four Fathers azonos című CD lemezének színpadi változata: a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek magyar slágereinek átiratai.  Ízelítőül pár cím az est során elhangzó dalok közül: Reszket a hold a tó vizén, Petróleumlámpa, Meseautó, Gyere ki a hegyoldalba, Évszakok, Gedeon bácsi, Sohase mondd, Szállj fel magasra, Lökd ide a sört, Régi csibészek, Csavard fel a szőnyeget, Hotel Menthol, Ünnep...


 2007. augusztus 8. szerda, 20h
Bächer Iván: Hatlábú
kutyás történeteim

Bächer Iván írásait előadja: Gyabronka József
Mazurkázik: Bächer Iván

“Kutyás lettem. Hatlábú.
Nem akartam az lenni. Eszem ágában se volt.
Meggyőződéses kutyátlan voltam harminchat éven át.
Szilárd elvi alapon nem volt kutyám.
Szeretem a függetlenséget, még akkor is, ha nemigen volt részem benne soha.
Ebbe bele is nyugodtam rég.
De hogy még egy kutyától is függjek, ez soknak tűnt fel előttem.
Harminchat évig el nem tudtam volna képzelni, hogy egy póráz végére kötve naponta háromszor lemasírozzak egy térre, ahol nincsen semmi sem, és ami van, hát arról jobb nem beszélni.
Tudtam, hogy aki kutyát tart, az kutyás lesz. Elkutyásodik. Kutyásokkal ismerkedik, kutyákról beszél, sőt kutyákkal beszél, kutyával fekszik, és kutyával kel, kutyával álmodik: elkutyul." (Bächer Iván)


 2007. augusztus 15. szerda, 20h: 
 Mujahid Zoli és Szirtes Edina Mókus: Valahol mélyen a szívünkben
 legendás dalok Presser Gábortól és Sztevanovity Dusántól

Ének: Szirtes Edina Mókus, Mujahid Zoli 
Ütőhangszerek: Kertész Ákos
Basszusgitár: Földes Gábor
Akusztikus gitár: Antoni Arnold
Zongora: Sárik Péter


Mujahid Zoli


"Presser Gábor, Katona Klári, Sztevanovity Zorán és Dusán dalai... - még nem voltam, mikor ezek a nóták születtek.  Szépen lassan fedeztem fel azt, ami másoknak a fiatalságot, az életet jelenti. Így érlelődött meg bennem az elhatározás: egyszer én is eljátszom ezeket a remekműveket. Ezen az estén zenésztársammal, Mujahid Zolival egy olyan világot idézünk meg, ahol a szavak még érzelmeket, igazságot, álmokat, hitet, vágyat jelentettek. Fogadják szeretettel - anélkül mit sem ér..." (Szirtes Edina Mókus)

 
 2007. augusztus 22. szerda, 17h 
 Benkő Nóra: Te vagy az ünnep
 gyermekdalok

Ének: Benkő Nóra 
Basszusgitár, bőgő: Bese Csaba
Gitár, ének: Korom Attila
Zongora, tangóharmonika, ének: Küttel Dávid
Ütőhangszerek: Pfeiler Ferenc


Benkő Nóra (a Pesti Magyar Színház színésznője, valamint a TV 2 műsorvezetője) műsorában megszólítja gyerekközönségét és bevonja őket a közös éneklésbe, játékba. A dalok segítségével a gyermeklélek széles skáláját mutatja be: a játékos csúfolódást, incselkedést, a felszabadult játékot és bohóckodást. Mindemellett a komolyabb érzések (mint az első szerelem, a titkolózás és a rácsodálkozás a világra) is helyet kapnak az előadásban. A verseket Tóth Krisztina és Lackfi János írta.


 2007. augusztus 29. szerda, 20h:
 Varga Feri és Balássy Betty: Hangjegyesek
 nagykoncert kicsiben

Ének: Varga Feri, Balássy Betti 
Zongora: Sárik Péter
Basszusgitár: Feri György
Gitár: Lukátzik Tamás
Konga: Kovács Tamás


Az igazán tehetséges énekesek nagy előszeretettel lépnek színpadra kisebb zenekari formációval, hiszen így még inkább bizonyíthatják valódi zenei képességüket. Varga Feri és Balássy Betty számára nem szokatlan a unplugged jellegű zenélés, hiszen Feri, akár egy sima dobkísérettel is képes magas színvonalon szórakoztatni, Betty pedig nem véletlenül kapott több nemzetközi díjat, elismerést nívós Jazz-versenyeken.
Ritka alkalom, hogy egy-egy estére sikerül ebben a formában ezt a produkciót színpadra állítani, de talán ettől még maradandóbb lehet az élmény. A zenei program rendkívül széles, színes zenei skálán szórakoztat: Frank Sinatra I’ve got you under my skin című régi örökzöldje mellett olyan nagy slágereket is hallhatunk, mint az On Broadway, Route 66, Have you met Ms. Jones, Somebody to love, Orange Colored Sky, Makin’ Whooppee - vagy napjaink zenei állócsillagának Eric Clapton Change the world című dala.
A Hangjegyesek a magyar dalok kedvelőit is kellemes meglepetésekkel várják, hiszen az Ébredni valakiért című nagylemezükről  néhány különlegesre hangszerelt dalt is bemutatnak, amelyek sorából az Egy bolond százat csinál című sláger sem lehet kivétel.
Különleges produkciót csak különleges zenészekkel lehet létrehozni. Feri és Betty olyan zenészeket tudnak a produkció mellé felsorakoztatni, akiknek köszönhetően a zenélés igazi örömmé válik.


Előadások helyszíne:
Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ
II. épület, IV. emelet, Kaméleon Club
(1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.)

Jegyárak:
gyerekelőadásokra: 1.000 Ft
irodalmi estekre: 1.500 Ft
prózai előadásokra: 2.500 Ft
zenés előadásokra: 3.500 Ft

Jegyek kaphatók:
- a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ információs pultjainál (tel: 345 8020 és 345 8333)
- a Broadway Jegyirodában (tel: 30/9216 350 vagy 340 4883)
- az előadás előtt egy órával a helyszínen

Kiállítás:
Nehéz Andrea színházi fotókiállítása:
Jellemszférák - eredeti díszletelemeken
(a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ épületeit összekötő III. emeleti függőfolyosón)


Együttműködő partnerek: 
Színház.hu
Port.hu
Kaméleon klub


 
Forrás: Mammut Színház

süti beállítások módosítása