masolat Musical készül a forradalomról (Szolnoki Szigligeti Színház)

2006-ban ünnepeljük az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulóját. Erre az alkalomra készül el — Pintér Tamás ötletébõl — Mihály Tamás és Horváth Péter musicalje a szolnoki Szigligeti Színház felkérésére. Az 56 csepp vér címû darab története Shakespeare: Rómeó és Júlia címû drámájának sajátos, az ötvenes évek  közepének sorsfordító pillanataira átültetett adaptációja. A premier 2006 októberében lesz. A musical producere Szikora János, a szolnoki teátrum  igazgatója.

Az alkotók közül az 58 éves Mihály Tamás zeneszerző nevét az Omega együttes tagjaként ismeri az ország. Konzervatóriumot gordonka szakon végzett, Közép-Európa leghíresebb zenekarában basszusgitáros, de időnként billentyűs hangszereken is játszik. Szólólemeze is megjelent, Liszt és Wagner műveit ültette át szintetizátorra.
Az 54 éves Horváth Péter író, rendező, dramaturg, és a Színház- és Filmművészeti Főiskolán színészként is diplomát kapott. Íróként nevéhez fűződik többek között a nagy sikerű Szerelem első vérig című film, A Padlás és a Valahol Európában című musicalek. Regényei, hangjátékai és novellái is megjelentek.

                                        

      Szereplőválogatás: Mihály Tamás és Szikora János ötven fiatal művészt hallgat meg, akik közül háromra főszerep vár.

                                         >>sajtó<<

 

süti beállítások módosítása