Címszerepben Lukács Gyöngyi

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei programjának legjobban várt produkciója az Eszenyi Enikõ rendezésében színpadra állított Marica grófnõ. A címszerepben a világhírû drámai szoprán, Lukács Gyöngyi látható, aki elõször énekel magyar nyelven, s elõször tesz kitérõt az operett mûfajába.


Lukács Gyöngyi

A Szegedi Szabadtéri Játékok legjobban várt produkciója, a Marica grófnő iránt hatalmas az érdeklődés, szinte az összes jegy elkelt a népszerű előadásokra. A fesztivál Kálmán Imre születésének 125. évfordulója alkalmából tűzte idén műsorára a Marica grófnőt, mely először szerepel a Játékok programkínálatában. Az előadás címszerepében Lukács Gyöngyi, világhírű operaénekes látható, mellette népszerű prózai színészek - Tordy Géza, Nagy Ervin és Pindroch Csaba - is megcsillogtathatják énektudásukat a könnyed darabban.
Az Eszenyi Enikő rendezésében színpadra állított különleges produkció budapesti próbái befejeződtek, a stáb hamarosan Szegedre érkezik.
Lukács Gyöngyi, világhírű operaénekes - aki már fellépett többek között a Milánói Scala, a New York-i Metropolitan, és a londoni Covent Garden színpadán - először énekel operettet a Szegedi Szabadtéri Játékok Marica grófnő produkciójában. A neves művész pályáján azért is meghatározó ez a szerep, mivel először énekel majd magyar nyelven.

"Nagyon vágytam már egy vidám szerepre." - mondta el Lukács Gyöngyi, a világ legrangosabb operaszínpadainak elismert drámai szopránja. "Nagy örömmel dolgozom Eszenyi Enikővel, nagyszerű az együttműködés a próbák során. Ő képes arra, hogy mindenkiből a legjobbat hozza ki. Ami a legnehezebb feladatot jelentette számomra, az a tánc betanulása volt, ezért külön táncpróbákat szerveztünk." - tette hozzá az operaénekes. Lukács Gyöngyi kedvenc jelenete Marica grófnő belépője, melyben a címszereplő egy húszas évekbeli hangulatot idéző korabeli autóban gördül be a színpadra. "Mindenkinek ajánlom a Marica grófnő szegedi előadásait, biztos vagyok benne, hogy nagyon jól érzi magát majd a közönség. A különleges díszletek és jelmezek pedig még izgalmasabbá teszik majd a produkciót."
A Marica grófnő bemutatója július 27-én lesz a Dóm téren, melyet két további előadás követ 28-án és 29-én.

Lukács Gyöngyi
Egészen fiatalon, üstökösként tűnt fel a nemzetközi operaélet egén Lukács Gyöngyi, a ma már világhírű magyar operaénekesnő. A kiváló drámai szoprán nagy volumenű, sötét tónusú, bársonyos hangszínéhez remekül illenek az olasz zeneirodalom legnagyobb és legszebb szerepei.

Énekesi karrierjének eddigi állomásai:
A Milánói Scala, a New York-i Metropolitan, a Bécsi Staatsoper, a San Franciscói Operaház, a Hamburgi Operaház, a londoni Covent Garden, a Müncheni Opera, a Berlini Deutsche Oper, a Torontói Operaház, a Tokiói New National Theatre, a moszkvai Bolsoj, a Zürichi Operaház, valamint a Salzburgi és az Edinburghi Fesztivál.

Forrás:Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása