Hat bemutató a Vígben

Kornis-, Esterházy-, Shakespeare-, Beaumarchais- és Wedekind-drámák szerepelnek a Vígszínház következõ évadjának mûsortervében.
Az egyik legizgalmasabbnak ígérkezõ bemutató Kornis Mihály Körmagyar címû kultdarabja lesz, amelyet elõször a rendszerváltás évében, 1989-ben mutatott be a Vígszínház, Horvai István rendezésében.


A Körmagyar olvasópróbája a Vígszínházban

A mű számos magyarországi és külhoni színházban került színre azóta, a mostani előadást  Hegedűs D. Géza rendezi a Pesti Színházban; bemutató szeptember 29-én.
Esterházy Péter Rubens és a nemeuklideszi asszonyok című művét Szikora János rendezi, a premiert 2008 márciusában tartják a Pesti Színházban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.
A Vígszínház első premierje szeptember 22-én lesz, Shakespeare Minden jó, ha a vége jó című színművét Valló Péter rendezi, akárcsak huszonnyolc éve.
Moliére Úrhatnám polgára Parti Nagy Lajos átdolgozásában kerül színre december 30-án, Mácsai Pál rendezésében; míg a Figaro házasságát Eszenyi Enikő viszi színre 2008 márciusában. Wedekind Luluját Forgács Péter rendezésében mutatják be januárban; Eszenyivel a címszerepben. Az új évadban a Pesti Színházban láthatja majd a közönség a vígszínházi Házi Színpadon tavaly év végén bemutatott Hanoch Levin-művet, Az élet mint olyan című "tragikus komédiát". Rendező: Ilan Eldad.

süti beállítások módosítása