Válasz a válaszra

Õszintén sajnáljuk, hogy válaszotok az elnökséghez köthetõ mûködési jellemzõk ismertetésével kezdõdik és lényegében azzal is ér véget.
Az általatok említett honlapok nem ismeretlenek számunkra, hiszen levelünk végén mi is ezeket a honlapokat jelöltük meg tájékozódási pontoknak.

Sajnáljuk, hogy sem a www.alternativszinhazak.hu sem a www.szaszsz.hu oldalakon nem szerepel a szervezet alapszabálya.
Sajnáljuk, hogy az idézett Hírek és Fórum menüpontok vagy az elektronikus körlevelek csak arra jók, hogy hírül adják azt, hogy például, miről kell dönteni a közgyűlésen május 19-én, de arra már nem, hogy azt is kommunikálják: milyen körülmények között, milyen döntés született.
Sajnáljuk, hogy a heti rendszerességű találkozók, egymás telefonszámainak felhívása elsősorban a szervezet nagy horderejű strukturális átalakításának vonatkozásában érdeketek, a társulatok munkáját érintő konkrét kérdésekben pedig, nem mindig.
Sajnáljuk, hogy az ÁFSZSZ és a BESZT határainak egybeesése csak negatív értelemben és csak a SzASzSz és a THEALTER kapcsán került elő a leveletekben.
Sajnáljuk, hogy az Alternatív Szemle válogatási szabályai - amiknek érvényét, akkor is kifogásoltuk, amikor a "legjobb rendezés" és a "kritikusok díját" elnyert Don Cristóbal Pályázat c. előadásunkat az aktuális válogató meg se nézte, és úgy hívta meg a szemle programjába - improvizatív módon, a résztvevőket is meglepve születnek. Sajnáljuk, hogy a kiemelt válogató függetlensége nem valódi érték, hanem névleges mentsvár.
Sajnáljuk, hogy a kiemelés nemcsak a szemle kapcsán, de az alternatív színházi műhelyek vonatkozásában az éves működési pályázatok kapcsán sem egyértelmű.
Sajnáljuk azt is, hogy a Mozgóház Alapítvány társulata a Flórián Műhelyben művészi aktivitást nem fejt ki.
És őszintén sajnáljuk, hogy válaszotok a tárgyalóképesség látszatát fenntartva, marketing szempontból kifogástalanra sikeredett, csak sajnos nem nekünk szól. (Ezen a ponton a május 19-i közgyűléssel kapcsolatos információáramlás cáfolata részünkről felesleges.)
Összefoglalva problémánkat: jónak tartjuk, hogy létezik a ÁFSZSZ, jónak tartjuk, hogy létezik a BESZT, jónak tartjuk, hogy a THEALTER és a SZASZSZ egymást erősítve évente megrendezésre kerül, de nem tartjuk jónak, hogy ezen szervezetek és fesztiválok működési elveinek tisztázása az alternatív színházaknak és az őket képviselő választott vezetőknek nem közös érdeke.
Nyitottak vagyunk abban, hogy tovább folytassuk ezt a vitát, és nem zárkózunk el az együttműködés elől, de a kialakult helyzetben nem akarunk részt venni sem az ÁFSZSZ-n belüli érdekcsoportok harcában, sem a jelenlegi elnökség esetleges megbuktatásában, és abban sem, hogy a Szövetséget és annak munkáját szem előtt tartva szülessen színházi törvény rólunk és az előadásainkról.

Hólyagcirkusz Társulat

süti beállítások módosítása