Drakula

Az erdélyi vérszívó mítoszát Bram Stoker: Drakula címû könyvének megjelenésével teremtette meg. A könyv 1897-es londoni megjelenésekor azonnal kirobbanó sikert aratott és azóta is a bestseller-listák élén van. Számos film, színpadi mû és képregény, sõt egy balett is feldolgozta. Így a gyûlöletes vérszívó vámpír-gróf történetét emberek millió ismerték meg világszerte.

A Drakula musical alkotói fiatal, magyar tehetséges művészek, akiket megihletett a rejtélyes gróf alakja. Zeneszerzőként Mészáros László és Szemenyei János, szövegíróként Laboda Kornél és Végh Ildikó működnek közre.
A különleges ötlettel, mely Drakula történetének színpadra vitele meglephetik, ugyanakkor le is nyűgözhetik a magyar közönséget. Az alkotók remélik, hogy ennek a romantikus, nagy musicalnek helye és szerepe van a magyar musical palettán.

"Drakula halhatatlan, ezer év óta él, és élni fog örökké."


BRAM STOKER regénye nyomán a Sziget Színház és a Szabad Tér Színház közös produkciója:
DRAKULA
-
romantikus musical-dráma ősbemutató -

Szereposztás:
Drakula: Pintér Tibor
Jonathan: Nagy Balázs
Van Helsing: Mészáros László
Mina: Vörös Edit
Lucy: Gallusz Nikolett
Lelkész: Gesztesi Károly / Makrai Pál
Arthur: Mező Zoltán / Miskovics Róbert
Quinsey: Bencze Sándor / Berecz György
Az ördög hegedűse: Edvin Marton

Közreműködnek a Budapest Balett táncművészei és a Sziget Színház társulata
Zene: Mészáros László és Szemenyei János
Magyar változat: Laboda Kornél és Végh Ildikó
Átdolgozta: Venyige Sándor
Rendezőasszisztens: Frajt Zsuzsa
Díszlet- és látványtervező: Domján Gábor
Jelmeztervező: Vörös Edit
Társkoreográfus: Patuzzi Mónika
Koreográfus: Nádasdi András
Producer: Pintér Tibor és Bán Teodóra

Rendező: Venyige Sándor

Előadás időpontok:
2007. augusztus 16., 17., 23., 24.
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Jonathan Harker, az ifjú angol ügyvéd azért utazik a Kárpátok közé, a hátborzongató várkastélyba, hogy nyélbe üsse Drakula londoni ingatlanvásárlásait. Még nem sejti, hogy miféle szörnyűséget szabadít ezzel a világra: a vámpír gróf ebben a nyugati metropolisban akar újabb áldozatokat szedni, újabb "élőhalott" segítőtársakat toborozni.
Miközben Harker a romos várban senyvedve tervezi reménytelennek tűnő menekülését, Drakula kísértethajója máris Anglia felé közelít, ahol két ártatlan fiatal nő készül a boldog házaséletre. Az egyik éppen Mina, Harker menyasszonya, aki kísértetiesen hasonlít a gróf 400 éve elhunyt jegyesére...
Barátaiknak, egy holland orvosprofesszornak, egy ifjú angol nemesnek és egy amerikai kalandornak minden bátorságukra és leleményességükre szükségük lesz, hogy elháríthassák a túlvilág pokoli támadását.
Óvakodjék hát a kedves és balszerencsés néző, és készüljön friss borzongásokra! A várkastély kapuja csikorogva kinyílik...

Forrás: Szabad Tér Színház

süti beállítások módosítása