Jazz a Palotában

Az utóbbi két évben kialakult hagyománynak megfelelõen a Mûvészetek Palotája ezúttal is ingyenes programmal, minõségi jazzmuzsikával köszönti nemzeti ünnepünket.

Az előcsarnok különböző pontjain, a Ludwig Múzeum felőli oldalon felállított kisszínpadon és az épület előtti nagyszínpadon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének növendékeitől a 'nagy öregekig' a magyar jazzélet valamennyi generációja képviselteti magát. A program stiláris és műfaji szempontból is változatosnak ígérkezik: a skála a swing örökzöldjeitől a cool jazzen és a bebopon át a modern mainstream jazzig terjed. A fellépő formációk magját ezúttal is hagyományos jazztrió (zongora, nagybőgő, dob) alkotja - hozzájuk csatlakoznak az énekesek, gitárosok, fúvós és ütőhangszeres szólisták, akik 'körbejárják' a helyszíneket, vagyis több különböző zenekarral is színpadra lépnek.
A program művészeti vezetője, Szalóky Béla harsonaművész-zeneszerző most is arra biztatja a vállalkozó kedvű amatőr muzsikusokat, hogy hozzanak magukkal hangszert, és szálljanak be az örömzenélésbe. Az ünnepi jazzmuzsikát este nyolc órától a Határőrség Zenekarának ötvenöt perces bigband-koncertje zárja. Műsorukban Duke Ellington, Sammy Nestico és más klasszikusok szerzeményei mellett a határőrzenekarban játszó kiváló jazzmuzsikusok kompozíciói is felcsendülnek.

Fellépők:

• Zászló tér: Vukán Trió (Vukán György - zongora, Berkes Balázs - bőgő, Balázs Elemér - dob) (17:00 - 19:00)

• Kávézó terasz: Gyárfás István Trió (Gyárfás István - gitár, Lutz János - bőgő, Cseh Balázs - dob) (17:00 - 19:50)

• Üvegterem: Magyar Jazz Quartet (Szakcsi Lakatos Béla - zongora, Csepregi Gyula - szaxfonon, Vasvári Pál - basszusgitár, Szende Gábor - dob) (19:00 - 19:50)

• Szólisták a Zászló térben és a Kávézó teraszán (17:00 - 19:50):

- Kuzbelt Péter - szaxofon (Showder Band)
- Stencli Tamás - szaxofon (Soul What)
- Zsemlye Sándor - szaxofon (Freestyle Chamber Orchestra)
- Micheller Myrtill - ének
- Lázár István (Showder Band)
- Szalóky Béla - harsona, trombita (Határőr Big Band)
- Négyesi Dániel - harsona (a Magyar Rádió 'Zsoldos Ernő' jazzharsona versenyének ezüstérmese)

• Nagyszínpad: A Határőrség Zenekara (20:00 - 20:55)
Vendégművész: Micheller Myrtill és Berki Tamás - ének


A tűzijáték után is folytatódik a program, a táncolni vágyóknak a térzenét a Madarak Együttes és vendégei szolgáltatják, amit két kivetítőn multimédia előadás tesz emlékezetessé.

2007. augusztus 20. hétfő 17:00
Művészetek Palotája - Üvegterem, Kültér, Zászló tér

Forrás. MÜPA

süti beállítások módosítása