Évadnyitó Egerben

A tavalyi évad sikereit idén is meg kell ismételni, magas a mérce - mondta a fenntartó Heves Megyei Önkormányzat elnöke az egri Gárdonyi Géza Színház évadnyitó társulati ülésen. Sós Tamás kijelentette: aggodalomra nincs ok, szoros gazdálkodással biztosítottak a színház mûködésének pénzügyi feltételei.

Protovinné Zsilinszky Erzsébet, Eger Megyei Jogú Város Idegenforgalmi és Kulturális Irodájának vezetője elmondta: tárgyalásokat folytatnak arról, hogy jogilag is a város üzemeltesse a színházat.
Öt nagyszínházi, négy stúdió és két gyermek darabot mutat be idén a társulat. Ezzel is folytatva az előző évek munkáját - mondta Csizmadia Tibor, igazgató-főrendező. A legkisebbeket két gyerekdarabbal várjuk: Szilágyi Andor Leánder és Lenszirom című szerelmes meséje a Színművészeti Egyetem egyik vizsgadarabja, melyet a rendező, Alföldi Róbert adaptálja az egri színpadra. A másik Lewis Carrol Alice Csodaországban című zenés mesejátéka saját produkció, és erősen épít a színház színészzenekarára.
A nagyszínpadon a sokszínűségre törekedtünk: musical, történelmi játék, dráma és romantikus színmű egyaránt szerepel a repertoárban. Több vendégszereplésünk is lesz, pl. A Te rongyos élet című előadás szeptember 5-re meghívást kapott a Happy Art Fesztiválra, szintén szeptemberben a Tanulmány a nőkről vendégszerepel a Kassai Regionális Színházi Találkozón. Októberben pedig a Tangó utazik Lengyelországba. Itthon Stúdiószínházi találkozót, tavasszal pedig Monodráma Fesztivált rendezünk. Szeretnénk még nagyobb kaput nyitni a fiatalok felé, pezsgőbb, közvetlenebb kapcsolatot ápolni a közönséggel. Folytatjuk a színházvezetéseket, a pedagógusokat meghívjuk a főpróbákra, minden bemutatónkhoz beavatószínházat és közönségtalálkozókat szervezünk, melyen a néző az előadások hátteréről beszélgethet az alkotókkal. A programok Extrák címmel jelennek meg majd a havi plakátokon. Új bérletsorozatot is hirdet a színház: az ajándékbérlet a hátrányos helyzetű, nagycsaládosok színházlátogatását segíti.

Pilisy Csenge
Egri Gárdonyi Géza Színház

süti beállítások módosítása