Kincses Felvidék

Szeptember elején ismét a táncé lesz a fõszerep. Az Állami Népi Együttes mûsorával indul az idei Keszthelyi Táncpanoráma, az elsõ nap programja biztos, hogy rengeteg érdeklõdõt vonz az ország számos pontjából és külföldrõl is.

Több stílus kerül rivaldafénybe, de a néptánc mindig is a kedvencek között szerepelt. A Bartók évforduló ráadásul remek alkalom arra, hogy ismét felfedezzük a szerző zsenialitását. Ezen az estén a Felvidék zene és tánc kultúráját ismerhetjük meg, az értékek keresése, a tapasztaltok gyűjtése, a hagyományok őrzése életünkben fontos szerepet töltenek be, próbáljuk megérteni a világ néha nehezen kezelhető változásait. Erről mesélnek nekünk az együttes táncosai azon az egyetemes nyelven, melyet bárhol megértenek. A Kincses Felvidék a Bartók Trilógia első része, melyet Kovács Gerzson Péter rendez. A vezető koreográfusok nehéz, de egyben gyönyörű feladatra vállalkoztak, Hégli Dusán és Mihályi Gábor a népzene és a néptánc sokszínűségét mutatják meg, kiindulásként azon tájegységek anyagából merítettek, ahol Bartók népzenekutatói munkássága is elindult.

Vass Kata/szinhaz.hu
Fotók: Dusa Gábor


--------
A Magyar Állami Népi Együttes előadása
Kincses Felvidék
Keszthelyi Táncpanoráma - Bartók trilógia I. rész

Az előadás magyarországi és szlovákiai alkotók közös munkája.

Koreográfus: Furik Rita , Kökény Richard , Mihályi Gábor , Richtarcsík Mihály , Hégli Dusán , Lépes Anikó , Stanislav Marišler , Lindá Luptáková , Vladimír Michalko , Marianna Svoreňová
Zene: Agócs Gergely
Látvány: Kovács Gerzson Péter
Ruha: Furik Rita
Rendező munkatársa: Mihályi Gábor
Művészeti vezető: Mihályi Gábor
Asszisztens: Bakos Gabriella

Rendező: Kovács Gerzson Péter

Előadás időpont:
BALATON KONGRESSZUSI KÖZPONT ÉS SZÍNHÁZ - Keszthely
szeptember 6. (csütörtök) 19:00

süti beállítások módosítása