Hanna-Hanna Fesztivál

A Szöveg Színház társulata meghívást kapott a szlovákiai Gútában lévõ Hanna-Hanna Art Gathering és Fesztiválra. Az idén harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi összmûvészeti fesztivál elsõ napján, augusztus 29-én Caryl Churchill Sokan (A Number) címû elõadásukkal képviselték Magyarországot.


Jelenet az előadásból
fotó: Szlovák Judit

A Duna régi medrének gyönyörű természeti övezetében található Gútában (Kolarovóban) idén a magyar fellépők mellett Szlovákiából, Horvátországból, Franciaországból és Spanyolországból érkeznek fellépők. A Szöveg Színház társulata azért tartotta fontosnak, hogy elfogadja a felkérést, mert a fesztivál céljait lényegesnek tartja: közelebb hozni a természetet, a természettudatos gondolkodást a fiatalokhoz. Felhívni a figyelmüket arra, hogy csak akkor érezhetik jól magukat a természetben, ha a természet is jól érezi magát velük.

Nincs tévé, híradó, idegeskedés, szmog, közlekedési dugó, dzsungelharc, napi rutin. Van viszont egy csodálatos természetvédelmi terület: erdő, ahol lehet csatangolni, működő vízimalom, melynek duzzasztójában lehet fürödni, igény szerint választható nyugalom vagy pörgés, ráadásnak figyelem és nyitottság.

A hagyományőrzés, a hagyományos értékek közvetítése -amely a rendezvény másik célja - szintén közel áll a társulat gondolkodásához. Ahhoz, hogy megismerd önmagad, ismerned kell a gyökereidet is. Egyszerre kell figyelned befelé és kifelé. Közösséget kell teremtened, és színteret, ahol találkozhatsz, megnyithatod magad, épülhetsz.


A támogatók nélkül működő Hanna-Hanna Fesztivált egy maroknyi görög, lengyel, szlovák és magyar fiatal szervezi, működteti. Magyarul mindannyian beszélnek, de ha segítségre van szükséged, angolul az indiai DJ-vel vagy a francia zenésszel is megegyezhetsz. Mindenki adja, amije van. Pénz ebben a művészeti fesztiválban nincs. Összefogás viszont van. Számunkra ez Gúta.

Forrás: Szöveg Színház

süti beállítások módosítása