SzólóDuó Fesztivál 2008.

2008-ban is megrendezésre kerül a SzólóDuó Fesztivál 9. Szóló Tánc és 7. Duó Tánc Nemzetközi Fesztivál az Orkesztika Alapítvány szervezésében. Fesztivál tervezett idõpontja: 2008. január 10-15. A szervezõk 2007. október 15-ig várják a rövid, új táncprodukciók jelentkezését.

A SzólóDuó Fesztiválról:

A fesztivál nem kíván befogadni olyan koreográfiákat, melyekből hiányzik az új minőségre, az alkotó gondolkodásra, az egyéni hangvételre való törekvés. Ennek értelmében improvizációk, tradicionális műfajú vagy korábbi koreográfiák bemutatására nincs mód.

A fesztivál versenyprogramja - a közönség és a zsűri túlterhelésének elkerülése érdekében - 20 szóló és 20 duó produkciót tud fogadni. Mivel a bemutatkozásra a várható túljelentkezés ellenére mindenkinek lehetőséget szeretnénk adni, a 2008-as fesztivált jelölő kör előzi meg:

A magyar jelentkezők részére 2007. november 16-17. a Mozdulatművészeti Stúdióban lesz a jelölő este. Műhelybemutatónk a közönség számára nyilvános.

A külföldi pályázatok közül a fesztivál zsűrije előzetesen beküldött próbatermi videó-felvételek alapján jelöl a versenyprogramba 2007. október végén.

Idén másodszor rendezhetünk előversenyt Lengyelországban, együttműködő partnerünk, az EFERTE Dance Development Foundation szervezésében, 2007. júniusában, valamint idén először - 2007. októberében - Prágában, a Duncan Center Conservatory szervezésében.

A fesztivál eddigi hagyományaitól eltérően, a "SzólóDuó Fesztivál Nyerteseinek estje" 2008. januárban kerül megrendezésre a versenyprogram után két nappal.

A fesztivál versenyprogramjában az elismerések a zsűri, valamint a közönség értékelése alapján történnek.

Azon pályázók, akik a 2007-es fesztivál "legjobb szóló- vagy duótánc" díját nyerték el, mentesülnek a jelölő körön való bemutatási kötelezettség alól - bekerülnek a versenyprogramba.

A fesztivál céljainak megfelelően a produkciónkénti szakmai értékelést helyezzük előtérbe.

A bemutatandó produkciók sorrendjét sorsolással döntjük el.

A fesztivál jellegből következően mindenki számára azonos fénytechnika, és azonos időtartamú színpadi próbalehetőséget tudunk biztosítani. A színpad mérete 8*8m.

A fesztiválra rövid szóló- és duótánc produkciókkal lehet jelentkezni, az adatlap pontos kitöltésével, a mellékletek benyújtásával, az alábbi feltételekkel:

- A produkciónak a fesztiválra kell készülnie (korábban bemutatott produkcióval nem lehet indulni).

- A jelentkezés alsó korhatára 16 év.

- A bemutatott produkció időtartama, hossza szólónál maximum 6 perc lehet (javasolt időkeret 4 perc), duónál maximum 9 perc lehet (javasolt időkeret 6 perc). Az időkeret túllépése kizárást von maga után.

- A produkcióhoz eszközöket lehet használni, de a színpadra való beállás és kiállás - a fesztivál-jelleg miatt - összesen fél percnél többet nem vehet igénybe. Nem használható olyan kellék, mely a színpad, táncpadló sérülését okozhatja, vagy azt beszennyezheti (víz, gyertya, festék stb.).

- Egy előadó / koreográfus maximum egy duóval és egy szólóval indulhat a fesztiválon.

A beküldött adatokon változtatni nem lehet.


Jelentkezési határidő: 2007. október 15.

Regisztrációs díj: 3000.- Forint /pályázat

Cím: Orkesztika Alapítvány Titkársága, 1077 Budapest, Rottenbiller 31., vagy info@mozdulatmuveszet.hu

Amennyiben a jelentkezés e-mailen érkezik be, kérjük az eredeti aláírt adatlapot postázni számunkra.

További információ kérhető Tariska Andreától: 06-20-3617821 vagy Deutsch-Für Ágnes Saroltától: 06-20-5323-907. 

Az adatlap letölthető a Mozdulatművészeti Stúdió honlapjáról, vagy beszerezhető személyesen az alábbi helyszínen: Mozdulatművészeti Stúdió (1077 Budapest, Rottenbiller u. 31., tel / fax: 06-1-321-9745),

 A pályázók számára a Mozdulatművészeti Stúdió ingyenes próbalehetőséget tud biztosítani!

/A próbaterem igényt kérjük, Tariska Andreával egyeztesd
(06-20-3617821)!/

Az eddig megrendezett fesztiváljainkhoz hasonlatosan továbbra is fenntartjuk azt a célkitűzésünket, hogy az előirt feltételeken túl, kötöttségektől mentesen, minél többen tudják bemutatni önálló koreográfiai munkájukat, melyeket szakmai zsűri és a közönség is értékel. Fesztiválunk lehetőséget teremt az alkotóknak, hogy kipróbálhassák művészi elképzeléseiket, akár magukon, akár egy felkért előadón, és produkcióikat megméretve visszajelzést kapjanak munkájuk fejlesztéséhez.

Forrás: Mozdulatművészeti Stúdió

süti beállítások módosítása