Borszínház

Stílusos környezetbe, az aquincumi romok közé helyezte Papp János rendezõ az Arisztophanész által lejegyzett Lüszisztraté történetét. A nem szokványos helyszínhez a jó hangulatra még garancia a Trigonon Együttes közremûködése és nem kevésbbé az utolsó jelenetbe beleszõtt koccintás, amibe az elégedett nézõket is bevonják.

Az ismert történet, miszerint fellázadnak az athéni és spártai asszonyok és megtagadják a szerelmet a férfiaktól, amíg azok be nem fejezik a háborút és békét nem kötnek, rendhagyó elevenedik meg a csodálatos helyszínt kínáló aquincumi romok között. Jelenetről jelenetre vándorol a közönség, míg végül poharat emelhet a szereplőkkel együtt a várva-várt és megszületett békére. A magyar csúcsborászat két jeles képviselője, Dúzsi Tamás és Vida Péter szépséges borait kóstolhatja a közönség.


Arisztophanész: LÜSZISZTRATÉ

Arany János és Devecseri Gábor fordításának felhasználásával mai színpadra feldolgozta
SZEPES ERIKA

Lüszisztraté
BORBÁS GABI

Mürrhiné
NYERTES ZSUZSA

Kleoniké
KOVÁCS VANDA

Lampitó
BEDE FAZEKAS ANNA

Kinésziász
SCHLANGER ANDRÁS

Spártai
PAPP DÁNIEL

Közreműködik a Trigonon Együttes
Zeneszerző: SCHMIDT FERENC
Koreográfus: DÉKÁNY EDIT
Rendezőasszisztens: BÓDY GERGELY

Rendező: PAPP JÁNOS

Előadás időpontok:
2007. szeptember 22-23. 18.30-tól
Esőnap: szeptember 24.
Jegyár: 2000,- Ft

A színházi előadás jegyei elővételben válthatók a Vidám Színpad szervezési osztályán (Budapest, VI. Révay u. 18., tel.: 301-2068) és az Aquincumi Múzeumban (Budapest, III. Szentendrei út 139., tel.: 250-1650)

Az Első Magyar Bormarketing Ügynökség szervezésében borkóstoló Dúzsi Tamás és Vida Péter kiváló szekszárdi borászok boraiból.
A borkóstoló ára helyben fizetendő!

süti beállítások módosítása