Külföldi turnén

A Krétakör Színház - az elmúlt évekhez hasonlóan - idén is intenzív külföldi jelenléttel kezdte meg a színházi évadot: szeptember 14-17. között a Zagreb World Theatre Festival meghívására Horvátországban került bemutatásra a FEKETEország.

A fesztiválprogramban a Krétakör előadása mellett szerepelt többek között a berlini Schaubühne Színház két produkciója (Thomas Ostermeier és Luc Perceval rendezései), Anna Mele türkmenisztáni rendező Lear király adaptációja, illetve az orosz Pjotr Fomenko által színpadra állított Három nővér (www.zagrebtheatrefestival.hr).

A turné folytatásaként a FEKETEország stábja Szlovéniába utazik, ahol szeptember 18-20. között az EX PONTO Fesztivál (www.exponto.net) programjában szerepel a Schilling Árpád által rendezett előadás.  A fesztivál tematikája a Politika és Színház alcímet viseli, kitűzött célja, hogy egy csokorba fűzze a Kelet- és Közép-Európai politikai történésekre reagáló-reflektáló alkotásokat. A Tito-rezsimtől kezdve a szocializmusig, magyar atlétától a Kis hercegig minden és mindenki pellengérre kerül a lengyel, cseh, bosnyák, szerb és horvát fellépők által - izgalmas estékre számíthat tehát a ljubljanai közönség.

 

 

süti beállítások módosítása