Broadway Fesztivál 2007.

Pénteken délután már három órakor kezdetét veszi a két napos (szept. 21-22.) Broadway Fesztivál Csonka András mûsorvezetésével: Budapesti Operettszínház nagysikerû operett és musical elõadásaiból a színpad mögött felállított kivetítõn láthat részleteket a közönség.

Ötkor aztán egy rendhagyó fesztiválprodukció következik: a Színház "testvérpárjai" lépnek fel: Peller Anna és Peller Károly, Vadász Dániel és Vadász Zsolt, Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi, valamint a "Mozart-fivérek": Dolhai Attila és Mészáros Árpád Zsolt duetteznek. A fesztivál ünnepélyes megnyitója után - az eseményt Horváth Csaba főpolgármester-helyettes és Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója celebrálja - leggyönyörűbb primadonnáink parádéznak a színpadon. Közösen koncertezik Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Kékkovács Mara, Geszthy Veronika, Lukács Anita, Mahó Andrea, Bucsi Annamária, Sas Éva, Balog Tímea. Zongorán közreműködik: Tóth Éva.

A Broadway Fesztivál mindkét napjára jut egy-egy lemezbemutató, az első Náray Erikáé , aki tavaly decemberben megjelent Azt súgta a szél című albumáról énekel. Majd este hétkor a hölgyek után az uraké, pontosabban az Oltári srácoké a terep. Fergeteges bulit csap a Nagymező utcában az Operettszínház nagysikerű musicaljének fiúcsapata: Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Bálint Ádám, Imre Sebastian, Kerényi Miklós Máté, Mikola Gergő, Pirgel Dávid, Serbán Attila, Szabó Dávid és Száraz Tamás.

Az első napot este nyolckor Poperett zárja, azaz operett- és musicalsztárjaink popzenei kirándulása - sok meglepetéssel.

Szombaton már déltől ízelítőt kaphatnak az érdeklődők repertoárunkból, majd két órától Lőrincz Ádám feldolgozásában és előadásában csendülnek fel népszerű musical dallamok. Kora délután Suli-musical következik Lakner Bácsi Gyermekszínházának előadásában, majd a "jövő hangjai", azaz a Pesti Broadway Stúdió növendékei mutatkoznak be.

Fél négykor aztán beindul a Musical-láz! A színház Musical Együttesének műsorában a csapat minden tagja bemutatkozik erre az alkalomra készült produkciójával. Fellép Aczél Gergő, Adler Judit, Barta Viktória, Bartha László, Heiter Ágnes, Hodács János, Imre Sebastian, Kugler Zsolt, Mikola Gergő, Molnár Andrea, Muhari Tamás, Sárkány Zsolt, Szabó Dóra, Szűts Rita, Tóth Mihály, Tucsek Edit , együttesvezető: Rogács László. A blokkot meglepetés zárja a készülő Abigél című musicalből Vágó Zsuzsi és Földes Tamás előadásában.

Az évad másik bemutatójából, A víg özvegyből is ízelítőt kaphat a közönség, majd a "napi lemezbemutató koncert" következik: Musical Duett albumáról énekel Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán. Fél hatkor a nagysikerű Menyasszonytánc zeneszerzője, Jávori Ferenc lép fel együttesével, a Budapest Klezmer Banddel.

Az utcai happeninget mivel is zárhatnánk mással, mint emlékezéssel Kálmán Imrére, aki idén lenne 125 esztendős. Színház akadémistái adnak koncertet az operett egyik királyának slágereiből. Énekel Geszthy Veronika, Lukács Anita, Sas Éva, Bódi Barbara, Ábrahám Gabriella, Imre Sebastian, Domoszlai Sándor, Ozsgyáni Mihály és Kökény Pál. Zongorán közreműködik: Lejtényi Ágnes. Művészeti vezető: Kéringer László.

Évadnyitó Broadway Fesztiválunkat követően kerül sor a színház épületében az "Együtt a szoborért..." gálaestre, melyen az Operettszínház teljes társulata látható-hallható, méghozzá jótékony céllal, Kálmán Imre Nagymező utcai szobrának felállításáért. Művészeink ráadásul különleges műsorral lépnek színpadra: eddig tőlük még nem hallott, látott dalokkal, műsorszámokkal készülnek - csak és kizárólag magyar operett- és musicalszerzőktől. Helyszíni adományával egyébként bárki segítheti a szobor felállítását, s megtekintheti gálaműsorunkat! A Broadway Fesztiválunkra ugyanakkor nem kell belépőt váltani - két napig tehát az operett- és a musicalkedvelőké a Nagymező utca!

----------

ÉVADNYITÓ BROADWAY FESZTIVÁL 2007.
2007. szeptember 21., 22.

Műsorvezető:
Csonka András
Zenei vezető:
Makláry László, Silló István, Kéringer László
Színpad:
Béres - Somogyi - Böhm
Művészeti vezető:
KEROŽ

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása