Dolina angyalai

Dolina angyalai címmel szeptember 24-én különleges, több mûvészeti irányzaton - színházon, filmen, zenén - átívelõ pódium-elõadás indul országos turnéra, melynek keretében titkok és érdekességek bukkannak fel egy filmrendezõ, Kamondi Zoltán elmúlt 17 évébõl, a mûvész filmjeiben játszó meghatározó jelentõségû színésznõk, Eszenyi Enikõ, Ónodi Eszter és Molnár Piroska tolmácsolásában.

 


Kamondi Zoltán

Az életmű eddigi szakaszára visszatekintő előadás aktualitását az adja, hogy Kamondi Zoltán legújabb filmje, a Bodor Ádám Az érsek látogatása című kisregénye alapján készült Dolina október 25-étől lesz látható a hazai mozikban.
A kötetlen zenés beszélgetéseken a rendezőn túl jelen lesz Melis László zeneszerző, a különböző helyszíneken Lengyel Zoltán vagy Darvas Ferenc zongoraművészek, Eszenyi Enikő, a rendező első filmje, a Halálutak és angyalok főszereplőnője, esetenként Ónodi Eszter, az Alkímista és a szűz dívája, valamint Kamondi legújabb filmje, az október végén a mozikban bemutatásra kerülő Dolina címszerepét alakító, Molnár Piroska is. A beszélgetéseket Szabó G. László újságíró vezeti. Az est folyamán filmrészleteket láthatunk és dalokat hallhatunk Kamondi filmjeiből. A dalokon innen és túl az alkotók személyes élményeikről, filmekről, zenéről, színházról és ki tudja még milyen titkokról is mesélnek majd a közönségnek.

 


Eszenyi Enikő

A turné első állomása szeptember 24-én 19 órakor Debrecenben a Kölcsey Központ Bálterme, ahol Trill Zsolt, a debreceni Csokonai Színház tagja, s a Dolina című film egyik szereplője is fellép. Októberben Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban találkozhatnak az érdeklődők Dolina angyalaival, majd pedig novemberben a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárba látogat majd az előadás.

Forrás: DOLINA

süti beállítások módosítása