Új évad Sepsiszentgyörgyön

Október 5-én nyitja meg új évadát a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Friedrich Dürrenmatt A csendestárs címû komédiájával. Az elõadást Zakariás Zalán, a Bukaresti I. L. Caragiale Színház és Filmmûvészeti Egyetem végzettje rendezi.


Jelenet a A nyugati világ bajnoka c. előadásból

Ezt megelőzően, szeptember 21 -én kerül sor a színház és a Városi Tanács közös tervezeteként újraindított rendszeres hangverseny-sorozat második évadának megnyitójára. A Brassói Filharmónia Kamarazenekara a nyitóhangversenyen Vivaldi Négy évszakját adja elő a színház nagytermében. A hangverseny-évadra, akárcsak a tavaly, a színházbérletekhez hasonló hangverseny-bérletek válthatók.

Az új színházi évadban a színház négy bérletes és egy bérleten kívüli előadás bemutatóját tervezi. (Bérletes előadások: A csendestárs, George és Lennie, Yvonne, burgundi hercegnő, Karnebál. Bérleten kívüli előadás a Keresztes Attila által rendezett A szabin nők elrablása, melynek bemutatóját szilveszter estéjére tervezi a színház.) Az évadban ezen előadásokon kívül a társulat három színésze készül egyéni műsorral, ezeknek bemutatója 2oo7 őszén várható.

Az idei évadtól kezdődően a színház kamaratermi és nagytermi körülményeknek egyaránt megfelelő bérlet-rendszert vezet be. A bérletrendszer átalakításának célja, hogy az intézmény a városi és vidéki közönség minden rétegének megfelelő bérlet-típust tudjon ajánlani. Az egyfajta bérletben megvásárolható bérletes helyek számát a színház 1oo-ra korlátozta, hogy a kamaratermi előadásokon való torlódásnak elejét vegye.


Jelenet a Diploma után c. előadáscból

Bérletek november 1-ig válthatók a színház eladási ügynökeinél valamint a jegypénztárban. A bérletek száma korlátozott, a bérletes helyek kiadása a jelentkezés függvényében történik. Egy teljesárú felnőttbérlet ára 30 lej lesz, a bemutatóra szóló bérleté 55 lej. Hangversenybérletek 120 ill. 50 lejért válthatóak. A megszokott diákoknak, nyugdíjasoknak, valamint pedagógusoknak szóló kedvezményes bérletcsomagok mellé a színház idéntől egy negyedik kedvezményes bérletet vezet be. A Madách Imréről elnevezett bérlet célközönségét elsősorban azok körében reméli megtalálni, akik elfoglaltságuk illetve anyagi helyzetük miatt kikapcsolódási szokásaik közül kiiktatták a színházbajárást. Hogy a színházi előadás ne ütközzön a munkaidővel, a bérlet előadásaira vasárnaponként kerül majd sor, 16 órai kezdettel. A négy előadásra szóló kedvezményes bérlet ára 13 lej.

A kézdivásárhelyi Vigadó felújítása nyomán idéntől a Tamási Áron Színház állandó kézdivásárhelyi bérletet hirdet. A két terem közt még mindig meglévő technikai eltérések miatt a kézdivásárhelyi bérlet előadásai közül kettőre Kézdivásárhelyen, kettőre pedig Sepsiszentgyörgyön kerül majd sor.


Jelenet a A gondnok c. előadásból


Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház
2007/2008 -as évad előadásai:


Nagyszínpadi előadások: 
 
- Bérletes előadások
• Friedrich Dürrenmatt: A csendestárs
gengszter-komédia - r: Zakariás Zalán

• George és Lennie
John Steibeck regényei alapján
drámai játék - r: Barabás Olga

• I. L. Caragiale: Karnebál
komédia - r: Alexandru Dabija

- Bérleten kívül:
• Kellér Dezső - Paul Schönthan - Franz Schönthan: A szabin nők elrablása
zenés vígjáték - r: Keresztes Attila

Kamaratermi előadások:

- Bérletes előadás
• Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő
groteszk komédia - r: Bocsárdi László

Egyéni műsorok:

• Visky András: Júlia - Ruszuly Éva előadásában;
• Émile Ajar nyomán: Momo Magyarosi Imola egyéni műsora;
• J.D. Salinger: Zabhegyező - Kolcsár József egyéni estje

Továbbra is műsoron marad:

John Millington Synge: A nyugati világ bajnoka
William Shakespeare: Lear király
Pozsgai Zsolt - Pinczés István: Diploma után
Harold Pinter: A gondnok
Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde
Apokrif - Bicskei Zsuzsanna táncestje
A pincér dalai - Szabó Tibor előadásában

A kézdivásárhelyi bérlet előadásai:

A Vigadóban:
• A pincér dalai - Szabó Tibor előadásában
• Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő

Sepsiszentgyörgyön:
• Friedrich Dürrenmatt: A csendestárs
• George és Lennie - John Steinbeck regényei alapján

 

süti beállítások módosítása