Miskolcon A mumus

Gyermekmusical bemutatóval kezdõdik az idei évad a miskolci Nemzeti Kamaraszínházában 2007. szeptember 21-én, pénteken 17 órakor. Rákos Péter izgalmas, sok-sok meglepetést ígérõ történetéhez Bornai Tibor, a KFT együttes tagja írt szellemes dalokat, színpadra Seres Ildikó állítja.


Barta Mária Viola, Keresztesi László

A Mumus egy bájos mai mese mai gyermekeknek, és persze szülőknek. A történet egy csütörtök este kezdődik, amikor a mumusok Ember-országban rekedt királya, a három testvér Lina, Dani és Marci szobájába menekül a vihar elől. A szülők természetesen nem hisznek a mumusok létezésében, így a gyerekek egyedül veszik fel a harcot a rémek ellen, akik mint utóbb kiderül nem is olyan félelmetesek. Míg a két fiú szegény Szvetozár királyra vadászik a padláson Lina egy csodálatos véletlen során átjut Mumus-országba, ahol megismerkedik Hébehóval, Böhömmel, Celofánnal és társaikkal. A mumusok, akiknek egyébként legfőbb tevékenysége az emberek láthatatlan segítése - nagy bajban vannak. Egy féktelen bendőjű zsák ÁBC szerint kezdte el felfalni országukat és már az "L" betűnél tart. Ha nem állítja meg valaki, másnap az "M" betűvel kezdődő dolgok kerülnek sorra, többek között a mumusok. Szerencsére szombat éjjel, az utolsó pillanatban megérkezik a bölcs Szvetozár király, de a mumusok  megmentője mégsem Ő, hanem Lina lesz...

A szerző szavaival élve: "A mumus arra tanít: attól félünk, abból alkotunk ellenségképet - mumust - akit, amit nem ismerünk."

A mumus kalandja megmutatja, hogy csak összefogásból születik eredmény, cselekvésből megoldás és együttérzésből cselekedet.


Molnár Sándor Tamás, Jancsó Dóra

A MUMUS
-
gyermekmusical két részben -

Szövegkönyv: Rákos Péter
Zene - dalszövegek: Bornai Tibor

Anya: VARGA ANDREA
Apa: D. DERECSKEI ZSOLT
Lina: BARTA MÁRIA VIOLA
Dani: PAP LÍVIA
Marci: RAMOCSA EMESE
Hébehó: KERESZTESI LÁSZLÓ
Böhöm: MOLNÁR SÁNDOR TAMÁS
Celofán: JANCSÓ DÓRA
Szvetozár: SOMLÓ ISTVÁN / LATABÁR ÁRPÁD
1. Mumus: IRLANDA GERGELY
2. Mumus: BONCSÉR GERGELY
3. Mumus: SIMONFI ADRIENN
4. Mumus: JUHÁSZ TEODÓRA
Zsák hangja: SZEGEDI DEZSŐ

Díszlet-jelmez:  JUHÁSZ KATALIN
Zenei vezető: VARGA ZSUZSA
Koreográfus: KOZMA ATTILA
Színpadmester: BALÁZS ANDRÁS
Ügyelő: LICHTENSTEIN PÁL
Súgó: BALÁZS ÉVA
Rendezőasszisztens: KRISTON SZABOLCS

Rendező: SERES ILDIKÓ

Bemutató: 2007. szeptember 21. 17.00  - Kamaraszínház


Barta Mária Viola, Pap Lívia, Ramocsa Emese

Forrás: MNSZ
Fotók: Bócsi Krisztián

süti beállítások módosítása