Isten becsülete

A Magyar Színház idei elsõ bemutatója 2007. szeptember 28-án Jean Anouil: BECKET, VAGY ISTEN BECSÜLETE címû drámája. A fõszerepeket Õze Áron és Mihályi Gyõzõ alakítják. Az elõadás rendezõje: Csiszár Imre.
"E történet kapcsán Anouilh feltárja a politika, a diplomácia sötét bugyrait, a különbözõ fajtájú törekvések összecsapásait... Becket és a Király, voltaképpen ugyanazért harcol, de eszközeik nagyon különbözõek..."

"Nem történelemkönyv illusztrációja Jean Anouilh drámája, bár valóságos történelmi személyek a szereplői. A történet a XII. századi Angliában játszódik, az erőskezű, excentrikus, tomboló természetű II. Henrik uralkodása idején, akit máig Anglia egyik legnagyobb uralkodójának tartanak. Úgy látszik, hogy ők ketten kézben tudják tartani, egységesen felvirágoztatni Angliát...

Őze Áron, Mihályi Győző
Ruttkay Laura, Őze Áron, Mihályi Győző
Sipos Imre, Csurka László, Szélyes Imre

A sodró erejű előadás nagyformátumú karakterszereit CSURKA LÁSZLÓ, CSERNUS MARIANN, SZÉLYES IMRE, FÜLÖP ZSIGMOND, GREGOR BERNADETT, PATHÓ ISTVÁN, RANCSÓ DEZSŐ, FILLÁR ISTVÁN, RUTTKAY LAURA, BEDE FAZEKAS SZABOLCS, BOTÁR ENDRE, MIHÁLY PÁL, SZŰCS SÁNDOR, SZATMÁRI ATTILA és GYÜRKI ISTVÁN  játsszák. A díszlet SZÉKELY LÁSZLÓ, a jelmez SZAKÁCS GYÖRGYI munkája.

Csernus Mariann, Gregor Bernadett
Mihály Pál, Botár Endre

E történet kapcsán Anouilh feltárja a politika, a diplomácia sötét bugyrait, a különböző fajtájú törekvések összecsapásait. Az író ezt a művet 1959-ben írta, de ma talán érvényesebb, mint akkor. Becket és a király voltaképpen ugyanazért harcol, de az eszközök nagyon különböznek."


   További fotók,
részletes szereposztás és ismertető>>
 

Fotók:
Korniss Péter

 
Őze Áron

süti beállítások módosítása