ShakuEcho

: Egy világ


Az idegesítően megjegyezhetetlen és marketing szempontból eladhatatlan nevük (több szakember is mondta már) egy japán fuvola, a shakuhaci elektronikusan feldolgozott sample hangjának fantázia neve. A zenekar különlegessége, hogy tagjai a színház világából érkeztek.
Botos Éva énekel, Horgas Ádám pedig írja a zenéket és a szövegeket.
Ha koncerteznek velük énekel még Márkus Melinda, Mórocz Adrienn és Molnár Niki. Szólótáncosuk és koreográfusuk a Megatánc női győzteseként ismertté vált Olter Wanda.
Élő megjelenésük egyfajta látványszínházi koncert. A lemezbemutató premier október 14-én este 7 órakor lesz az Új Színházban.

Az együttes 2006-ban alakult. 2007-ben megjelent az első lemezük Egy Világ címmel, valamint a lemez címadó dalának videó klipje is. A cd-n 15 dalt és mellékelve egy 24 oldalas füzetben az összes dalszöveg megtalálható.

A videoklipben Botos Éva mellett szerepel Kolovratnik Krisztián színművész (többek között a Szabadság, Szerelem szereplője); Martinovics Dorina és Schmied Zoltán (többek között a Konyec főszereplője), a Nemzeti Színház művészei; valamint az Atlantis Színház és az Új Színház Stúdió tagjai. A videó klipet Horgas Ádám készítette.

Az együttes tagjai:
Botos Éva - szóló ének
1998-ban, miután diplomát kapott a Színművészeti Egyetemen, az Új Színházban kapott szerződést, ahol jelenleg is a társulat tagja.
Számos színházi és film szerep mellett, többek között énekelt a Geszti Péter produkciójában bemutatott Nő 9x című előadásban, valamint a Varrjak című zenés darabban.
Szakmai munkássága elismeréseképp Paulay Ede díjat, Soós Imre díjat és Havasi István díjat kapott.

Horgas Ádám - zene és szöveg író, ének
1986-ban felvételt nyert az Arvisúra Színházba, ahol a színészet mellett koreográfiával és zeneszerzéssel kezdett foglalkozni.
1994-ben a Pinceszínházba szerződött.
1995-ben saját társulatot alapított Atlantis Színház néven, melynek jelenleg is rendezője és művészeti vezetője.
Számos színházi előadás és film zenéjét írta és hangszerelte.
Fellépett Angliában, Franciaországban, Portugáliában, Olaszországban, Németországban, Ausztriában, Svédországban, Romániában, Csehországban, Ukrajnában, valamint Egyiptomban, ahol az ő produkciójával és zenéjével nyitották meg a világ egyik legnagyobb kísérleti színházi fesztiválját a Kairói Operában.
Szakmai munkássága elismeréseképp az Inspiráció versenyen megkapta a legjobb táncos díjat és a közönségdíjat, az Alternatív Színházi Szemle fődíját, a főváros legjobb alternatív társulatának járó díjat, a Gödöllői Országos Stúdió Színházi Fesztivál fődíját és a Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb színházi zene díját.

Olter Wanda - szóló tánc, koreográfia
A Megatánc című tehetségkutató verseny női győzteseként vált közismertté.
2007-ben a Horgas Ádám rendezésében bemutatott Dr Bubó című musicalban táncolt. Itt ismerkedett meg a zenekarral, melynek ősztől a tagja is lett.

Márkus Melinda, Molnár Nikolett, Mórocz Adrienn - vokál

 

 

ÚJ SZÍNHÁZ - STÚDIÓSZÍNPAD
Bemutató: október 14. 19:00

ShakuEcho

Egy Világ
(látvány-koncert)

BOTOS ÉVA
HORGAS ÁDÁM


Közreműködnek:
Olter Wanda
Molnár Nikolett
Márkus Melinda/Mórocz Adrienn

 

Ha kérnél, de nem adnak,
Teremts Világot magadnak,
És legyen ott egy város,
Tengerrel határos,
Szépen elrendezve,
Ház is legyen benne,
Hol tárt ajtókkal várod
A megálmodott párod,
Akivel kéz a kézben járva,
Vagy a nagy fa alatt hálva,
Nem vágytok semmi másra,
Csak egymásra, egymásra.
És később, sok év után,
Nem üldögéltek bután,
Azon a korhadozó kérgen,
Ami a nagy fa volt még régen.

süti beállítások módosítása