Dolina angyalai

Kapolcs és Debrecen után október 13-án este 7 órakor Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávézója lesz a következõ állomása a Dolina angyalai címû különleges, több mûvészeti irányzaton - színházon, filmen, zenén - átívelõ pódium-elõadásnak, mely nemrégiben indult országos turnéra.
Az est során titkok és érdekességek bukkannak fel egy filmrendezõ, Kamondi Zoltán elmúlt 17 évébõl, a mûvész filmjeiben játszó, meghatározó jelentõségû színésznõk, Eszenyi Enikõ, Ónodi Eszter és Molnár Piroska tolmácsolásában.

Az életmű eddigi szakaszára visszatekintő előadás aktualitását az adja, hogy Kamondi Zoltán legújabb filmje, a Bodor Ádám Az érsek látogatása című kisregénye alapján készült Dolina október 25-étől lesz látható a hazai mozikban.

A kötetlen zenés beszélgetésen a rendezőn túl jelen lesz Melis László zeneszerző, Lengyel Zoltán zongoraművész, valamint Kamondi karizmatikus színésznői közül hárman is: Eszenyi Enikő, a rendező első filmje, a Halálutak és angyalok főszereplőnője, Ónodi Eszter, az Alkímista és a szűz dívája, valamint a rendező legújabb filmje, az október végén a mozikban bemutatásra kerülő Dolina címszerepét alakító Molnár Piroska is. A beszélgetést Szabó G. László újságíró vezeti. Az est folyamán filmrészleteket láthatunk és dalokat hallhatunk Kamondi filmjeiből. A dalokon innen és túl az alkotók személyes élményeikről, filmekről, zenéről, színházról és ki tudja még milyen titkokról is mesélnek majd a közönségnek. Az előadásra a belépőjegy 900 Ft.

Dolina angyalai novemberben Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban folytatják majd az országos turnét.

Forrás: dolina.kamondi.hu

süti beállítások módosítása