Krétakör közönségtalálkozó

A Krétakör Színház új kezdeményezése az évadban, hogy szombati elõadásaikat 17 órakor kezdik, részint azokra gondolva, akiknek a késõ esti hazajutás gondot okoz, részint alkalmat teremtve az újfajta közönségtalálkozók megtartására. Az adott produkció alkotói, a nézõkkel közösen, speciális nézõpontból vizsgálják munkájukat. Azokra is számítanak, akik már régebben látták az elõadást; a program természetesen ingyenes.


Fotó: Erdély Mátyás

Október 20-án szombaton 17 órakor a  Siráj című előadással kezdődik a sorozat. A beszélgetés középpontjában az előadás folyamatos változása, alakulása, fejlődése lesz: videó bejátszásokat láthatnak a hargitai próbafolyamatból és a Fészek Klubban tartott előadás Duna Televíziós felvételéből.

Az előadás 2003. október 23-i bemutatója óta 191 alkalommal került bemutatásra 27 ország 34 városában. Az elmúlt másfél év során az alkotók azzal kísérleteztek, hogyan tehetik még életszerűbbé, még valóságosabbá a játékot. Milyen az, amikor egy 3 órás előadásban csak a szöveg fix, és bárki bárhol újabb és újabb improvizációval lepheti meg kollégáit? Mindezt a végén a gyakorlatban is bemutatásra kerül Láng Annamária és Nagy Zsolt segítségével.

Mindezek előzményeként egy másik kezdeményezést is elindított a társulat: egy "ál" chat-szobát. Első alkalommal október 16-án válaszolt Schilling Árpád  a www.kretakor.hu üzenőfalán feltett kérdésekre, a következő két alkalom pedig 19-én pénteken 23 órától, és 20-án szombaton 10-13 óra között lesz. Kérdezhetik őt a Krétakörről, alkotási folyamatokról, előadásokról, bármiről, ami a színházhoz kötődik. Ha a kísérlet sikeres, folytatás következik.

Közönségtalálkozók a jövő hónapban:

Bánk-bán: november 3. 17.00, Vakok Iskolája
Peer Gynt: november 24. 17.00, Thália Színház, Régi Stúdió

Forrás: Krétakör Színház

süti beállítások módosítása