Szomjas vagyok!

Könnyed és egyszerû leszek. Várom, hogy lemeztelenítsen mosolyod. Átalakulok, de megkérlek, játszd még egyszer el azt a számot. Farkasszemet nézek, de inkább elporladok. Kiöntök, szomjad oltom!

Extravagancia és absztrakció, hamisságok és igazságok, szerelem és gyűlölet... és természetesen maga a nő! (no meg persze a szőr, szemét és a CSODA)
Az önfeledt, nyers kifejezésvágyáról és absztrakt mozgásnyelvi kísérleteiről híres koreográfus Szomjas vagyok c. darabja egyszerre komplex színház és táncelőadás megfűszerezve a hazai zenei élet legkülönfélébb színfoltjaival.
Különlegessége és egyben érdekessége az előadásnak, hogy az egykori Off Társulat dívája, Garai Júlia és állandó szamuráj balerinái - Vadas Zsófia Tamara, Varga Viktória - mellett vendégművészként debütál László Mónika, a Budapest Kortárstánc Főiskola tanára, hazánk egyik legelismertebb Graham-technika oktatója.
És természetesen most sem hiányozhat az arabos külsejű, egzotikus nő szerepében pompázó Li Yang, akit ez alkalommal a szájdoboló nehézsúlyú bajnok, Mc Busa Pista dzsungelszövegelő támogat délről, mint ég és föld, tűz és víz, avagy superman és a macskanő... Mindehhez olyan zenészek szólaltatják meg hangszereiket és csillantják fel még talán maguk előtt sem ismert arcukat, mint Mizsei Zoltán a Voces Aequales énekegyüttes alapítója, a reneszánsz zeneirodalom mestere, Bakai Marci hegedű virtuóz, Gyulai Csaba "ütős" ütős és T. Bali "alsóterézvárosi David Bowie".
Valamennyiüket egy alapvető kielégületlenség... a szomjúság mozgatja, és teszi ezáltal vibrálóvá, nyughatatlanná és nyugtalanítóvá jelenlétüket a szemlélő számára. 

----------
Hód Adrienn: Szomjas vagyok!
MU Színház, október 24. 20 óra

süti beállítások módosítása