A piros bicikli Poznanban

Nagy sikerrel vendégszerepelt a Spinóza Házban januárban bemutatott A piros bicikli címû elõadás a  Poznani Polski Színház által szervezett nemzetközi színházi fesztiválon, melyet október 19. és 23. között rendeztek Poznanban, "Közeli ismeretlenek" címmel.

Az évenként sorra kerülő fesztivál célja, hogy a különböző előadások mellett a résztvevők megtárgyalják az aktuális, egymásra ható probémákat a történelem, kultúra és az európai nemzetek közötti közös relációk köréből.  Az idei mustra "A történelem sebei" alcímet kapta, s a XX. századi történelemmel való elszámolási problémáknak szentelték. Visszatértek a Holocaustra, a második világháború utáni áttelepítésekre, a civilizált Európa közepén folytatódó polgárháborúkra, erőszakra és terrorra, nemzeti és vallásos viszályokra.

A piros bicikliben Ecséri Lilla és Heyman Éva kézzel írott naplója nyomán két sors elevenedik meg a színpadon 1944-ből. A darab szerzője Balázs Ágnes, a szerepeket Gesler Lili és Szoták Andrea játszották, rendezte Radó Gyula.

----------
Balázs Ágnes: A PIROS BICIKLI

Heyman Éva és Ecséri Lilla Naplója nyomán
Éva: Gesler Lili
Lilla: Szoták Andrea
Rendező: Radó Gyula

süti beállítások módosítása