Különdíj az Arielnek

A Kolozsváron 2007. október 22-26 között megrendezett 6. PUCK Báb- és Marionettszínházak Nemzetközi Fesztiválján a Marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház magyar társulata Óz, a csodák csodája címû gyerekelõadása különdíjat  kapott egy klasszikus irodalmi szöveg modern értelmezéséért.

Menţiune pentru Ariel

Trupa maghiară al Teatrului pentru Copii şi Tineret ARIEL Târgu Mureş a primit menţiunea "Restituirea modernă a unui text clasic" pentru spectacolul Vrăjitorul din Oz (Óz, a csodák csodája) la al 6-lea Festival Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete "PUCK", care a avut loc la Cluj, între 22-26 octombrie 2007.

 Óz, a csodák csodája
L. Frank Baum meséje alapján írta Hollós Róbert

Szereplők:
Lőrinczi Rozália
Gönczy Katalin
Szőlősi-Pénzes Szilárd
Molnár József
Nagy László
Bartha Gyöngyvér
Balogh Annamária
Deák Réka
Puskás Győző
Szélyes Andrea

Zene: Dull János
Tervező: Haller József

Rendező: Demeter Zsuzsa m.v.


A hatalmas forgószél sosem látott vidékre röpíti Dorkát és Totó kutyáját és a hazatérésben csak Óz, a nagy varázsló tud segíteni, aki Smaragdvárosban él. A hozzá vezető úton találkoznak a Madárijesztővel, a Bádogemberrel, a Gyáva Oroszlánnal, akik szintén a varázslótól remélnek segítséget: vélt gyöngeségeiket cserélnék fel jó tulajdonságokra. De vajon szükség van-e igazi varázslatra, hogy vágyaik teljesüljenek?

Forrás: Marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház
 

süti beállítások módosítása