Egri siker

Véget ért az ötnapos fesztivál, amely már második éve Egerben talált otthonra. A szakmai zsûri legfõbb értékelési szempontja a minõség volt. Koltai Tamás kritikus szerint a versenyprogramban szereplõ hat elõadás izgalmas, formabontó és útkeresõ.


Jelenet Pintér Béla és Társulata: Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög c. előadásából

Többségük a vágyakat állította szembe a realitással, de korunk jelenségeivel és a bulvár médiával is foglalkoztak. Habis László, Eger polgármestere hangsúlyozta: a város befogadta, és magáénak érzi a fesztivált, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy estéről-estére teltház előtt, nagy sikerrel játszottak a társulatok. A város támogatásával három elismerést osztottak ki: első helyen díjazták 400-400 ezer forinttal Pintér Béla és Társulata Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög, valamint az egri Gárdonyi Géza Színház Martin MacDonagh: A párnaember című produkcióját.


Jelenet a Szabadkai Népszínház és az Újvidéki Művészeti Akadémia Janus Glowacki: Negyedik nővér c. előadásából

200 ezer forintot ítéltek a Szabadkai Népszínház és az Újvidéki Művészeti Akadémia Janus Glowacki: Negyedik nővérének. Csizmadia Tibor, az egri társulat igazgató-főrendezője elárulta: azt tervezik, hogy ezentúl kétévente, az Egri Tavaszi Fesztivál keretében rendezik meg a Stúdiószínházi Találkozót. Jövőre, a 20. jubileumi fesztivált pedig méltóképpen szeretnék megünnepelni.

- pcs-


Jelenet az egri Gárdonyi Géza Színház Martin MacDonagh: A párnaember című előadásából

Forrás: Egri Gárdonyi Géza Színház

süti beállítások módosítása