Örkény: Macskajáték

Örkény igazi görbe tükröt állított az emberek elé. A Macskajáték a világ legbanálisabb, legszórakoztatóbb története. Az ezerszer megírt szerelmi háromszög.

Két ember szereti egymást, és akkor jön egy harmadik és elkezdődik a baj. Ez a darab csak annyiban különbözik sok ezer elődjétől, hogy nem fiatalokról, hanem öregekről szól, és ettől minden átszíneződik. Ezért lett a tragédiából - tragikomédia.

Örkény István: Macskajáték

Főszerepben:
Pásztor Erzsi, Schubert Éva, Földi Teri, Huszár László
Rendezte: Varga Miklós
 
Schubert Éva az idei évben Prima Primissima díjra jelölt. Jelenleg csak nálunk látható a Macsjáték című darabban.

Előadások:
november 16. (péntek), november 30. (péntek) 19 óra

Helyszín:
IBS Színpad 1021 Budapest, Tárogató u. 2-4.
T.: 391-2525, 30/313-3249

Schubert Éva - színésznő, rendező
1931-ben született Budapesten. Tagja volt a József Attila Színháznak, a Vígszínháznak, a Vidám Színpadnak, Soproni Petőfi Színháznak, játszott a Madách Színházban, az Irodalmi Színpadon, a Játékszínben a szekszárdi Deutsche Bühne-ben, valamint a berlini Theater des Ostens-ben. Eljátszotta a drámairodalom legjavát: Mása, Epifánia, Elsevira, Josefa, Bubus, Margarida, Giza, Orbánné szerepeiben láthattuk. A színpad másik oldalán is kipróbálta magát, többek közt Heltai Jenő darabjait, Pergolesi és Mozart operáit állította színpadra. Országosan ismertséget, népszerűséget filmszerepei hoztak: az Egy pikoló világos, Csodacsatár, Nyitott ablak, A vőlegény 8-kor érkezik. A televízióban is gyakran láthatta a közönség: játszott a Boldog órákban, a Mamában, az Abigélben, ifjúsági filmekben és népszerű sorozatokban. A film, a színház mellett oktatott is, a Zeneművészeti Egyetem docense volt. Számos művet fordított le magyarra, s a Magyar Rádió Könyvről könyvért című műsorának szerkesztője-műsorvezetője volt. Érdemes művész, munkásságát 2001-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével ismerték el.

Forrás:  IBS Színpad

süti beállítások módosítása