A Bergendy Szalonzenekar

A zenekar története 1958-ig nyúlik vissza: akkor alakult meg a Közgazdasági Egyetem Ifjúsági Jazzegyütteseként. 1962-tõl a Bergendy Együttes nevet viselte, 1983-tól pedig jelenlegi nevén szórakoztatja az igényes zenét kedvelõket. Gerincét a kezdetektõl mindmáig komolyzenei alapképzettségû zenészek alkotják. 12 fõs létszámuk immár húsz éve állandósult.

A négytagú ritmusszekció billentyűsből, dobos-ütősből, basszusgitárosból és gitárosból áll. Négy fúvósuk valamennyi fúvós hangszert meg tudja szólaltatni, sőt még a harmonikát is. Férfi szólóénekesük mellett a háromfős női vokál tagjainak mindegyike énekel szólót is. A '20-as, '30-as évek tánczenéjétől a swingen, az ötvenes évek rock and rollján, a beat és a soul stílusán át napjaink rock- és diszkózenéjéig a dalokat mindig korhű hangszerelésben adják elő, és kis 'show-val' is megidézik a korszakok hangulatát. A sok-sok hazai és külföldi fellépés mellett nevükhöz számos televíziós műsor, filmzene és színházi zenés produkció fűződik.

A Művészetek Palotájába meglepetésvendégeket is hívnak koncertjükre, amelyen történetük jelentős állomásait nemcsak feledhetetlen slágereik elevenítik fel, hanem vetítés is.

---------------
Bergendy Koncert-, Tánc-, Jazz- és Szalonzenekar
2007. október 12. péntek 20:00
Fesztivál Színház
Jegyárak: 1500,- 2900,- 3400,- Ft

Forrás: MÜPA

süti beállítások módosítása