Isten veled, Sen Te!

A Jászai Mari Színház 2006. márciusában létrehozott egy elõadást Tatabányán. A szecsuáni jólélekben többek között Tóth Ildikó, Margitai Ági, Takács Kati, Derzsi János, Horváth Virgil és Egyed Attila játszik - illetve játszott.


Jelenet az előadásból - előtérben Tóth Ildikó

A Jászai Mari Színház 2006. márciusában létrehozott egy előadást Tatabányán. A szecsuáni jólélekben Tóth Ildikó, Margitai Ági, Takács Kati, Derzsi János, Horváth Virgil és Egyed Attila játszik - illetve játszott. Kivételes találkozás volt ez. "A Novák Eszter - előadásokért a fél világ a befogadó tatabányai színházba látogat." - írta egy kritikus és bizony nem túlzott nagyon. Az előadás aztán bejárta az országot. Emlékezetes a pápai közönség kivételes lelkesedése, Dunaújvárosba idén visszahívták, Budapestet is meghódította. Voltak persze nehéz esték. Egyszer öt színész beugrásával ment le, mert közbe szólt a betegség, forgatás, más előadás.


Derzsi János

"Ez az erkölcsi ítélkezés ritka a mai magyar színházban. Nem divat. Aki a mai magyar színházból akarja megtudni, hol élünk, ... a szolidaritás mely fokán állunk, hogyan rendeztük be világunkat, az többnyire hiábavaló feladatra vállalkozik. A szecsuáni jólélek a kevés kivételek egyike. Nem csak emiatt, hanem minőségénél fogva is az évad kimagasló előadása." "Tóth Ildikó színészként, Novák Eszter rendezőként mutatta meg, hogy a színház ott van, ahol ők..."- írták a kritikusok.
A szecsuáni jólélek megélt nagyon sok szép pillanatot, mégis nehéz szívvel írjuk le: 2007. november 14-én 15 órakor Sen Te búcsúzik Tatabányától, Novák Eszter rendezése utoljára látható.
Ha van kedvük, jöjjenek el!
Ott lesz Sen Te, meg Vang, a vízárus, aki a világ legszebb és leghosszabb káromkodását tudja, Su Fu, a pösze borbély és a hét Isten, akik arra a nagy felfedezésre jutnak, hogy "Teher alatt nő a pálma."
És aztán lehet mondani, hogy Hát akkor, Isten veled Sen Te! Köszönjük, hogy velünk voltál.


 Egyed Attila és Takács Kati

Fotók: Sipos Zoltán
Forrás: Tatabányai Jászai Mari Színház

süti beállítások módosítása