Előjáték Brémában

Mikó Csaba Elõjáték címû darabját a Brémai Színház mutatja be december 6-án. Mikó Csaba 2003-ban írt drámája egy tetralógia (Apa, Elõjáték, Testínség) középsõ darabja.

A három szöveg stiláris és filozófia egysége, tematikai hasonlósága mégsem kapcsolja feltétlenül egymáshoz a drámákat, külön-külön lélegeznek: emlékeznek. Egy-egy család szétesett jelenét látjuk, ahogy a múlt emlékeivel terhelt életükben próbálnak rendet rakni. Persze ez a rend monomániáktól, elhazudásoktól, ki nem mondott bűnöktől roskad; ingatag. Az Előjáték ősbemutatója a Szkéné Színházban volt 2005-ben Szabó Attila rendezésében.
Opera, prózai színház, tánc és ifjúsági darabok - a Brémai Színház a legmagasabb színvonalú előadásokat kínálja mind a négy műfajban. A 2007 augusztusában kinevezett új vezetés, Hans-Joachim Frey a színház új igazgatója irányítása alatt a Brémai Színház elsősorban a nemzetköziségre, a sokoldalúságra és új utak keresésére helyezi a hangsúlyt. Frey, aki eredetileg éneklést és rendezést tanult, a drezdai Semper Operában mutatkozott be mint operarendező, és most újfajta együttműködésre törekszik Bréma városával. A "Nemzetközi Kulturális Fórum“ célja a művészet és a tudomány közötti kapcsolat elmélyítése egy olyan hálózattal, amely mindkét oldalt szolgálja. Emellett izgalmas közös produkciók készülnek a második Brémai Zenekarral, a Brémai Német Kamarafilharmonikusokkal, a Brémai Zeneünneppel, a Brémai Zenés Színházzal, illetve az új helyszíneken működő alternatív színházakkal, a Theater am Goetheplatz, a Neues Schauspielhaus, a Brauhauskeller és a Moks stúdiószínpad közelében.
Mikó Csaba darabját a Brauhauskeller színpadán fogják játszani.

------------

THEATER BREMEN
Mikó Csaba: ELŐJÁTÉK(emlékszimfónia)-
VORSPIEL (Eine Erinnerungssinfonie)
Fordította: Arpad Dobriban és Stephanie Junge

Fiú: Johannes Flachmeyer 
Szerető: Tobias Beyer 
Anya: Irene Kleinschmidt 

Rendező: Philip Stemann
Díszlet és jelmeztervező: Bente Matthiessen 

Bemutató: 2007. december 6.

süti beállítások módosítása