Asszony feketében

Az Asszony feketében igazi sikerdarab. Az 1987-es bemutatója óta folyamatosan mûsoron van a londoni West Enden. Több millióan látták és sokan újra és újra megnézik, mert valahogy mindig frissnek találják. Sikeres volt Tokióban, Barcelonában, Bécsben, Amerikában, Ausztráliában és Mexikóban egyaránt. A darab most Budapesten, a Merlinben folytathatja karrierjét.


 Mihályfi Balázs és Hirtling István Az asszony feketében c. előadásban

Az előadás nemzetközi sikere érthető: adva van egy krimiszerű kísértettörténet, amely izgalmasabb és hihetőbb, mint bármelyik rémtörténet, mert valóságos, hétköznapi helyzetben játszódik. A majdnem üres színpadon áll egy ház, benne titkok és kísértetek várakoznak. Egy ház, amelyet évek óta nem használtak, ahova Edgar Allan Poe vagy Hitchcock sem merne belépni.
Mindehhez van két színész, akik megmutatják, hogy kell elmesélni egy történetet, hogyan kell belebújni a történet összes karakterének bőrébe. Az előadás rendezője, Magács László a két sokoldalúságot követelő szerepet Hirtling István és Mihályfi Balázs párosára bízza.


 Mihályfi Balázs és Hirtling István Az asszony feketében c. előadásban

A történet Arthur Kipps, a jól szituált londoni ügyvéd el akar mesélni egy történetet, hogy megszabaduljon a vele megtörtént borzalmaktól. Kibérel egy színházat, felfogad egy színészt, aki majd megtanítja, hogyan lehet elmondani az elmondhatatlant. Mert nincs más választása, el kell, hogy mondja a családjának, a barátainak az Ő félelemetes, titokzatos múltját. Mert csak így szabadulhat meg a múlt árnyaitól, a démonoktól. Ennek a múltnak része egy elhagyatott ház, egy temetőkert, és egy falu, ahol az emberek félelemben élnek. Az ügyvéd és a színész egyre jobban belebonyoldódik a történetbe, amelyből baljós, rémisztő thriller bontakozik ki. A két szereplő mindeközben megmutatja, hogyan kell elmesélni egy rémtörténetet, hogyan tudnak bebújni a történet összes karakterének bőrébe. Megmutatják, mi rejtőzik a kulisszák mögött, hogyan készül a színház. Milyen az, amikor az egyetlen ruhadarab már egy másik szereplőt jelez, amikor egy régi láda hol pónifogat, hol asztal. Amikor egyetlen hangeffekt képes felidézni egy zsúfolt londoni pályaudvar képzetét.


 Mihályfi Balázs és Hirtling István Az asszony feketében c. előadásban

Forrás: Merlin Színház
Fotók: Nehéz Andrea/szinhaz.hu


-------------

Asszony feketében

Arthur Kipps: Hirtling István
Színész: Mihályfi Balázs

Fordította: Szántó Judit
Jelmez, játéktér: Butor Dóra
Hangtervező: Rembeczki János

Rendezte Magács László

Az előadás időpontjai:
November 15. 19.00 - BEMUTATÓ
November 22. 19.00
December 4., 10., 11., 19.00

süti beállítások módosítása