Üveggolyók

Ha létezne olyan kategória, hogy a legjobb ajándék, a következõ ismérvei lennének: szívbõl jön, kreatív és boldogsággal tölti el az ajándékozottat és az ajándékozót. Pont egy ilyen ajándékkal készülnek azok a neves mûvészek, akik november 29-én csak erre az alkalomra összeállított jótékonysági estet adnak a Thália Nagyszínházban daganatos beteg gyermekekért.

Koltai Róbert, Szabó Győző, Tóth Auguszta, Várnagy Andrea és Farkas Zsolt zongoraművészek, Dienes Ilona és Árendás Miklós táncművészek, a Soproni Petőfi Színház társulata és a MOMENTÁN Társulat a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány felkérésére fogott össze.

Az év vége közeledtével lassacskán átjár minket a Karácsonyi hangulat. Ilyenkor nem csak a közvetlen hozzátartozóinkra, barátainkra gondolunk, hanem azokra is, akik segítségre, támogatásra szorulnak. Ha tudunk, segítünk. De segítettünk-e már úgy, hogy mi is ajándékot kaptunk?
Az Üveggolyók című jótékonysági színházi estre, november 29-ére bárki vásárolhat belépőjegyet. A jegy árával a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványt támogatja, aki egy elődadással ajándékozza meg az adakozót. Az Üveggolyók különlegessége, hogy csak ez alkalommal láthatja a közönség.

Az Üveggolyók egy színházi ügyelő története arról, hogyan ébreszti rá az unokája arra, hogy az élet apró örömeit felnőttként már csak a gyermekek segítségével vesszük észre.

A három részből álló előadás első részében a Soproni Petőfi Színház társulata Keresztes Ildikó szereplésével a Légy jó mindhalálig! című musicalből ad elő részletet. Második részében a MOMENTÁN Társulat Modern Mese című rendhagyó színházi produkcióval lép színpadra. A MOMENTÁN Társulat - a Nyugat-Európában és Amerikában már népszerű - interaktív színház első hazai képviselője. Végül egy egyedülálló komolyzenei és színpadi produkció zárja az estét, melyben közreműködik Várnagy Andrea és Farkas Zsolt zongoraművészek, valamint Dienes Ilona és Árendás Miklós táncművészek. A színpadon megjelenő történeteken Koltai Róbert és két vendége, Tóth Auguszta és Szabó Győző kalauzolja végig a nézőket. Az Üveggolyók rendező, koreográfusa Simonyi Krisztina, akinek a nevéhez olyan produkciók fűződnek, mint A királykisasszony cipője (rendező), Luxemburg grófja (ének, koreográfus) és az Óz, a csodák csodája (rendező-koreográfus, színész).

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994 óta segít magyar családokon, akiknek súlyosan beteg gyermeke elhúzódó, és az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. Missziója, hogy a gyógyulási folyamat alatt a gyermekek közelében tarthassa a családtagokat, mivel ez nagymértékben hozzájárulhat felépülésükhöz. Ennek érdekében Budapesten és Miskolcon is működtet apartmanházakat, melyeket a családok - az Alapítvánnyal együttműködő gyermek-egészségügyi intézmények ajánlására - ingyenesen vehetnek igénybe.

Időpont: 2007.11.29. 19:30 óra
Helyszín: Thália Nagyszínház, Nagyszínpad
(1065 Budapest, Nagymező u. 22-24.)

Jegyárak:  8.000 - 10.000 Ft. A jegyek megvásárolhatók az Interticket jegyirodáiban és weboldalán (www.interticket.hu ), valamint a Thália színház jegyirodájában.

Forrás: Avantgarde Group

süti beállítások módosítása