Duda Éva: Az Ismeretlen

Az Ismeretlen címû duett Duda Éva táncos-koreográfus és Feicht Zoltán, az Operaház táncosának harmadik közös kalandja, intim állomás egy hosszan bontakozó munkakapcsolat ívén.

 

 

Míg az alkotó legutóbbi darabjában, az Arénában szikár, salétromos ösztönöket és vágyakat bogozott egy erőtől izzó dekadens világban kóborolva, addig Az Ismeretlen a földi léttől elrugaszkodottabb, idealizált, metafizikusabb hangon szól. Azt kémleli, hogy merre vezet az út kézzelfogható és láthatatlan találkozásaink után, hogyan engedhetjük el egymást, mit eresztünk, mit tartunk meg hátrahagyott metszéspontjainkból. Az előadás egyetlen nyelvet beszél, a test, a tánc, a mozgás nyelvét, színházi kunsztokra nem épít.

A két utazó áthajol egymáson, keresetlen várótermi találkozásra adják fejüket. Nézd csak, éteri selyemfény simul a válaszfalhoz életem és a csodaföld között. Angyal vagy, lelkem, szélfútta klisé-tünemény.
Az Ismeretlen iszamos határmezsgyén motoz billegve, evilágból túlvilágba kanyargó magányt mutat, közben találkozást, tudást kutat, az ösvényt azzal szegélyezi. Galaktikus helykeresés földön-vízen-kőben, a tudhatatlan pofátlan, fuldokló feszegetése.

 

 


 Az Ismeretlen
Koreográfus: Duda Éva
Előadók: Duda Éva és Feicht Zoltán

Zene: Kunert Péter, Alva Noto
Jelmez: Andréa T. Haamer
Fényterv: Fejes Ádám
Technikus: Fogarasi Zoltán
Konzultáns: Máriás Petra

Bemutató:
2007. december 7. (19.30)
További előadások:
2007. december 8. (19.30)
2008. január 11., 12. (19.30)

Helyszín:
Közép-Európa Táncszínház
Bethlen Kortárs Táncműhely (1071 Budapest, Bethlen tér 3.)

Információ, jegyrendelés:
36 / 1 / 342-7163
36 / 30 / 456-3885
cedt@chello.hu
www.cedt.hu


"...Mit kell valakinek elmondania ahhoz, hogy valami értelme vagy haszna legyen?
Az, ami velünk történt, vagy mindenkivel megtörtént vagy csak velünk, az egyik esetben nincsen benne semmi új, a másik esetben nem érthető. Csupán azért írom le azt, amit érzek, mert így csillapítom annak a lázát, hogy érzek. Annak, amit megvallok, nincsen jelentősége, mivel semminek sincsen jelentősége.
Tájképeket készítek abból, amit érzek. Az élmények vásári forgatagát készítem el..."

(Fernando Pessoa írásaiból)

Forrás: CEDT
Fotó: Lékó Tamás

süti beállítások módosítása