A miskolci társulat Szardínián

Két miskolci operett is meghívást kapott Szardíniára a XXI. Nemzetközi Operettfesztiválra. A december 1. és 16. között zajló eseményen a Csárdáskirálynõ és A denevér címû elõadásokat 13. és 16. között két-két alkalommal mutatja be a miskolci társulat Porto Torres városi színházában.


Jelenet a Miskolci Nemzeti Színház Csárdáskirálynő c. előadásából

Kálmán Imre és ifj. Johann Strauss világsikerű művének dallamai a Jászai-díjas Halasi Imre rendezésében magyar nyelven csendülnek fel a szárd közönség előtt.
A Csárdáskirálynő több mint 75 előadásban, évadokon keresztül varázsolta el a hazai közönséget. A Denevér a miskolci bemutatót és alig néhány előadást követően kel útra.

A Miskolci Nemzeti Színház társulata 2007. december 11-én indul a turnéra.


Jelenet a Miskolci Nemzeti Színház  A Denevér c. előadásából

"A nagy múlttal és hagyományokkal rendelkező Fesztivál új közreműködőkkel egészül ki az idei évben. A program ismert és kevésbé ismert operettekből épül fel, a híres Elio Pandolfi ének-, és színművész leghíresebb operettek áriáiból összeállított estjétől a Miskolci Nemzeti Színház nagyszerű előadásain át, vetekedve bármely neves színház kínálatával." - írja a Fesztivált szervező-rendező Cooperativa Teatro e/o Musica (És/Vagy Zene Színházi Társulás)

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház
Fotó: Bócsi Krisztián

süti beállítások módosítása