Véget ért

December 3-án az Örkény Színházban Tasnádi István FINITO címû darabjával zárult a Kortárs Drámafesztivál Budapest gazdag, tizenegy napos programja. Az elõadás elõtt Bogyay Katalin, nemzetközi szakállamtitkár (OKM), a fesztivál fõvédnöke rövid beszéddel köszöntötte a nézõket.

Az idei év nemzetközi programja
November 23-a és december 3-a között a fesztiválon összesen hat külföldi vendégprodukciót lehetett látni Tel-Avivból, Bukarestből, Montreálból, Moszkvából és Stuttgartból. Az alkotók mindegyike először járt Budapesten: Hadar Galron, drámaíró, Gianina Carbunariu, író-rendező, Irina Kerucsenko, rendező. A közönség és a szakma megismerkedhetett két kultikus színházi alkotó munkájával: Dave St-Pierre és René Pollesch neve is bekerült a magyar színházi köztudatba.

Nézőszám
A 6. Kortárs Drámafesztivál budapest magyar- és nemzetközi programjait, valamint a kísérőprogramokat (leszámítva az ajánlóprogramokat) közel háromezren látogatták.

Lehmann-szeminárium
Sikeresen, nagy érdeklődés mellett zajlott Hans-Thies Lehmann professzor Dráma és posztdramatikus színház címmel szervezett nemzetközi szemináriuma. Lehmann jelenleg az egyik legfontosabb, legtöbbet idézett színházelméleti szakember. Nyilvános előadásának, valamint a magyar színházi szakemberekkel folytatott pódiumbeszélgetésének felvételét és szövegét honlapunkon hamarosan közzé tesszük.

Visitors' Programme
A fesztivál ideje alatt, a Visitors' Programme keretében több, mint húsz külföldi színházi szakember látogatott Budapestre, hogy a magyar program előadásait megtekintse. Hebraisztika szakos egyetemistáknak tartott drámafordítói szemináriumot Avishai Milstein, a Beit Lessin színház dramaturgja.

Az iskola írója- Az író iskolája program - még zajlik
Sikeresen elindult, és még a napokban is zajlik Az iskola írója - Az író iskolája programunk. A kortárs magyar drámaírók szorgalmasan járják a budapesti iskolákat, hogy darabjaikról beszélgessenek a diákokkal. Nagy izgalommal várjuk az írók és a diákok beszámolóit, melyeket szintén olvashatnak majd honlapunkon.

Forrás: 6. Kortárs Drámafesztivál

süti beállítások módosítása